Bitlis'e 7 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Güncel

Bitlis'e 7 Milyon Liralık Yatırım

Bitlis İl Özel İdaresince kurulan 2 milyon lira değerindeki Kilitli Parke Üretim Tesisi ve 5 milyon lira değerindeki 24 iş makinesi, törenle hizmete sunuldu.

17.10.2014 20:11  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis İl Özel İdaresi'nce kurulan 2 milyon lira değerindeki Kilitli Parke Üretim Tesisi ve 5 milyon lira değerindeki 24 iş makinesi, törenle hizmete sunuldu.Bitlis- Tatvan karayolu Rahva mevkisindeki Eski Topçu Taburu'nda düzenlenen açılış ve araç teslim töreninde konuşan Vali Orhan Öztürk, bunun bir devletin ve hükümetin halkına gösterdiği ilginin yansıması olduğunu söyledi.Parkeleri devlet eliyle ekonomik anlamda uygun fiyata üreteceklerini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu: "Köylerimizi yaşanabilir hale getirmek anlamında çok güzel bir adımın atılması için tesisi hizmete sokuyoruz. Köylünün, milletin efendisi olduğu söylemi bu yatırımlarla hayata geçecek. Halkını önemli gören bir devlet yönetimi, yaptığı her uygulama ile bunu gösterir. Devletin yapması gereken de budur. İnsanların asgari ihtiyaçlarını karşılar. Daha fazla isteyen de çalışır. Köylerimiz bu anlamda sıkıntılı konumdaydı. Türkiye'nin kaynakları kullanılamadı. Savaşlar dolayısıyla kullanılmadı. Demokrasiye geçtik kullanılamadı. Daha sonra terör sorunu dolayısıyla kullanılamadı. Bir hükümet insanlarına yatırımları geciktirince hiç yapmamamız gerekenleri yapmaya başladık. Bazı şeyleri geciktirince bunu tazmin etmek çok zor duruma geldi."- "Bugün terör için hiçbir mazeret yoktur"Bir zamanlar şarkıcı Fedon'un İstanbul'da Rumca şarkı söylerken hiçbir sıkıntı yaşanmadığını, ancak bir hocanın Kürtçe mevlit okuduğu için zarar gördüğünü ifade eden Öztürk, bugün terörün olması için hiçbir mazeretin kalmadığını kaydetti.Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti: "Getirilen düzenlemeler ve uygulamalar neticesinde, kimsenin sokağa çıkmak için bir sebebi kalmadı. Her devlet hata yapar ancak bunu telafi yönüne de gider. Köyleri boşaltılan köylülere 200 milyon tazminat ödendi. Terörden zarar görenlere tazminat verdik. Bugün terörün olmasına hiçbir mazeret yoktur. Bugün sokaklarda haksız olarak, kamunun binalarına, özel iş yerlerine saldırıyorlarsa hukuk önünde ve öbür dünyada bunun hesabını verecekler. Dükkanlara giren ve malları yağmalayan gençlere acıyorum. Bunun karşılığını aile hayatı itibari ile ödeyecekler. Zulüm karşılıksız kalmaz. Herkes hukuk kuralları çerçevesinde cezasını görecek."

'BİTLİS DAHA İYİSİNE LAYIK'

AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise altyapı çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.Açılışı yapılan tesisle köylere ve ilçelerine destekte bulunulacağını ve buraların daha yaşanabilir yerler haline gelebileceğini ifade eden Demiröz, "Bitlis çok daha iyisine layık" diye konuştu.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de seçim çalışmalarında köylere gittiğinde orada yaşayan çocukların halinin içler acısı olduğunu ve bu durumun kendilerini üzdüğünü anlattı.Yeni parke fabrikasıyla üretilen parkelerin köylere döşeneceğini ve köy çocuklarının artık toz ve çamurdan kurtulacağını ifade eden Kiler, "Yılda 115 bin metrekarelik alan için parke üreteceğiz. Maliyeti 690 bin lira olacak. Dışarıdan alınsaydı 1,5 milyon lira olacaktı" diye konuştu.Konuşmaların ardından kurdele kesilerek parke tesisi ve yeni alınan araçlar hizmete sunuldu.

Bitlis\'e 7 Milyon Liralık Yatırım
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis'e 7 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement