Bitlis Valisi Çınar, Selçuklu Mezarlığı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bitlis Valisi Çınar, Selçuklu Mezarlığı'nı Ziyaret Etti

Bitlis Valisi Çınar, Selçuklu Mezarlığı\'nı Ziyaret Etti

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Malazgirt Zaferi'nin 945. yıl dönümü dolayısıyla Ahlat ilçesindeki Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaret etti.

27.08.2016 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Malazgirt Zaferi'nin 945. yıl dönümü dolayısıyla Ahlat ilçesindeki Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Çınar, Ahlat ilçesindeki Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaret ederek dua eti.

Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Çınar, Malazgirt Zaferi'nin başlangıç noktası olan ve "Kubbet-ül İslam" olarak da bilinen Ahlat'ın, Türk İslam tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Ahlat'ın tarihte "Kubbet-ül İslam" ismini almış 3 şehirden biri olduğuna işaret eden Çınar, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz nokta Selçuklu'nun kuruluş şehri Ahlat'tır. Şu an bulunduğumuz yer ise büyük Selçuklu Mezarlığı'dır. Dünyanın en büyük Müslüman mezarlığı olarak geçiyor. Halihazırda 8 bini aşkın mezar tespit edilmiş. Zamanında 300 bin nüfuslu büyük bir medeniyet merkezi olmuş. Sultan Alparslan, 1071 yılında tam olarak bu noktadan Malazgirt'i almak için hareket etmiştir. Cuma namazını kılmış, üzerindeki beyaz elbise içinde, 'Üzerimdeki elbisem kefenim olsun. Eğer şehit olursam beni bu elbiseyle gömün' demek suretiyle askerini motive etmiştir. 50 bin kişilik ordusuyla 230 bin kişilik Bizans ordusuna karşı Malazgirt Meydan Muharebesi'ni kazanıp büyük bir zafer elde etmiştir."

"Kendi medeniyetimizle övünebiliriz"

Çınar, Malazgirt Zaferi kazanıldıktan sonra büyük Selçuklu medeniyetinin ve İslam'ın bütün Anadolu'ya yayıldığını anlattı.

"Bu zaferden sonra İslam bu topraklardan bütün Anadolu'ya daha da hızlı bir şekilde yayılmıştır. Tarihte önemli bir kırılma noktası olmuş ve tarihin akışı değişmiş, büyük bir Türk İslam Medeniyeti doğmuştur" diyen Vali Çınar, şöyle devam etti:

"Bizler dünya medeniyetine hizmet eden bütün atalarımızı rahmetle anıyoruz. İslam ile yoğrulmuş büyük medeniyet mirasını bize bıraktılar. Dolayısıyla zalimlerin egemen olduğu, bütün mazlumların sömürüldüğü bir kan gölüne çevrilen dünyanın şu manzarasına baktığımızda, kendi medeniyetimizle övünebiliriz."

Çınar, Türkiye'nin her saldırıda daha da büyüdüğünü, daha da güçlenen bir dev gibi yıkılmadan dimdik ayakta durduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis Valisi Çınar, Selçuklu Mezarlığı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement