Bitlis Verem Savaş Dispanseri Tabipliği'nin Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Bitlis Verem Savaş Dispanseri Tabipliği'nin Çalışmaları

Bitlis Verem Savaş Dispanseri Tabipliği\'nin Çalışmaları

BİTLİS (İHA) – Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü Verem Savaş Dispanseri Tabipliği’nin il merkezi ve ilçelerinde 25 hastaya hizmet verdiği bildirdi.

01.09.2015 15:04

BİTLİS (İHA) – Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü Verem Savaş Dispanseri Tabipliği'nin il merkezi ve ilçelerinde 25 hastaya hizmet verdiği bildirdi.

Verem Savaş Dispanseri Tabipliği Sorumlusu Dr. Muhammet Can Aydın, 25 hastaya hizmet verdiğini söyledi. Akciğer vereminin hava yoluyla bulaştığını ifade eden Aydın, "Yaklaşık 10 aydır Verem Savaş Dispanseri Tabipliği'nde çalışıyorum. Bitlis, ilçe ve köylerindeki verem hastalarına dispanserimizde hizmet vermekteyiz. Şu anda dispanserimize bağlı olup tedavi alan 25 hastamız var. Hastalarımızın tedavileri ücretsiz yapılmaktadır. Hastalarımız tedavi süresince en az ayda bir kontrol muayenesine gelmelidir. Hastaların ilaçlarını biz veriyoruz. Halk arasında ince hastalık olarak da bilinen verem hastalığı tedavi edilebilen bir hastalıktır. Verem hastalığı solunum yoluyla bulaşmaktadır. Hasta kişi öksürme ile havaya verem mikrobunu barındıran gözle görülemeyecek küçük damlacıklar yayar ve bu mikrop solunum yoluyla vücuda alınarak bulaşır. Vatandaşlarımız verem savaş dispanserimize, aile hekimlerine ya da bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurabilirler" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis Verem Savaş Dispanseri Tabipliği'nin Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement