Biyolojik Çeşitliliğin Yok Olmasını Önleme Projesi - Son Dakika
Yerel

Biyolojik Çeşitliliğin Yok Olmasını Önleme Projesi

Projenin Slovakya'daki ikinci toplantısında Türkiye'yi, Elmadağ'dan 5 kişilik heyet temsil etti.

01.05.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biyolojik çeşitliliğin yok olmasına dikkati çekmek ve korunması sağlamak için oluşturulan projenin Slovakya'daki ikinci toplantısında Türkiye'yi, Elmadağ'dan 5 kişilik heyet temsil etti.

Yunanistan, Macaristan, Polonya, Slovakya, Romanya ve Bulgaristan'ın ortak yürüttüğü projenin Slovakya'nın Kösice kentinde yapılan ikinci toplantısına Türkiye'yi temsilen, Elmadağ Şehit Şener Gündem Ortaokulundan 3 öğretmen ve 2 öğrenci katıldı.

Proje hakkında bilgi veren İlhan Türkoğlu, projenin amacının biyolojik çeşitliliğin dünya üzerinde yok olmasına dikkat çekmek, tipik ve tükenme tehlikesi altındaki türlerle ilgilenmek ve bu konuyla ilgili faaliyetlerde bulunmak olduğunu söyledi.

Türkoğlu, dil gelişimi, kültürel paylaşım, yurt dışı tecrübesi gibi konuları ele aldıklarını, öğrencilerin gittikleri ülkelerde ailelere misafir olarak güzel dostluklar edindiklerini belirtti.

Ana amacın öğrencilerin faydası olduğunu vurgulayan Türkoğlu, "Onların Avrupa'yı görerek ufuklarının açılmasını sağlanmak, dil gelişimlerine katkıda bulunmak, farklı kültürlerden dostluklar elde etmelerini sağlamak ve daha birçok amacımız vardı. Şükür ki projemizde bunu fazlasıyla elde ediyoruz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biyolojik Çeşitliliğin Yok Olmasını Önleme Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement