BM İnsan Hakları Konseyinin 34. Oturumu Yarın Başlayacak - Son Dakika
Güncel

BM İnsan Hakları Konseyinin 34. Oturumu Yarın Başlayacak

BM İnsan Hakları Konseyinin 34. Oturumu Yarın Başlayacak

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinin 34. oturumu yarın Cenevre'de başlayacak.

26.02.2017 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinin 34. oturumu yarın Cenevre'de başlayacak.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenecek oturumun açılışında, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM İnsan Hakları Konseyi Başkanı Joaquin Alexander Maza Martelli, BM Genel Kurulu Başkanı Peter Thomson ve ev sahibi ülke adına İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter konuşma yapacak.

Oturumun ilk gününde ayrıca Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi ve pek çok ülkeden bakanların konseye hitap etmesi bekleniyor.

İnsan haklarını ilgilendiren konuların masaya yatırılacağı 47 üyeli konseyin dört haftalık oturumunda, dünyanın değişik bölgelerindeki sorunlar masaya yatırılacak. Oturumda işkence, inanç hürriyeti, terörizmle mücadele, çocuk hakları ve kişisel dokunulmazlıklar gibi konulara ilişkin çeşitli panel ve etkinlikler düzenlenecek.

Başta Suriye, Myanmar, İsrail işgali altındaki Filistin toprakları, İran, Eritre ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki insan hakları durumu hakkında raporların da değerlendirileceği oturumda, konseye 45 ülkeden 100'den fazla rapor sunulacak.

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonunun raporları doğrultusunda Suriye'deki insan hakları ihlallerine ilişkin konseyin 14 Mart'taki oturumunda üst düzey bir panel düzenlenecek. Panele Suriye'de rejimin işkencelerine maruz kalan aktivistlerin de katılması bekleniyor.

BM İnsan Hakları Konseyinin 34. oturumu, 24 Mart'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM İnsan Hakları Konseyinin 34. Oturumu Yarın Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement