BM Yardım Tır'ları Kamışlı'ya Gönderildi - Son Dakika
Güncel

BM Yardım Tır'ları Kamışlı'ya Gönderildi

BM Yardım Tır\'ları Kamışlı\'ya Gönderildi

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Suriye'ye gönderilmek üzere yola çıkan yardım TIR'larının ikinci konvoyu, Mardin’in Nusaybin ilçesinden Suriye'nin Kamışlı kentine gönderildi.

22.03.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Suriye'ye gönderilmek üzere yola çıkan yardım TIR'larının ikinci konvoyu, Mardin'in Nusaybin ilçesinden Suriye'nin Kamışlı kentine gönderildi.

Nusaybin gümrük muhafaza memurlarının yaptığı işlemlerden sonra gıda ve giyim malzemeleri taşıyan insani yardım TIR'ları Suriye'nin Kamışlı tarafındaki yetkilere teslim edildi. BM İnsani yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Bölge Sözcüsü Iyad H. Nasr yaptığı açıklamada, Nusaybin'den gönderilen insani yardım malzemesi yüklü 20 TIR'ın Suriye'nin Kamışlı bölgesine hareket etiğini söyledi. Nasr, "Türkiye Suriye ve BM tarafından yapılan mutabakatlardan sonra 79 kamyondan oluşan yardım konvoyu 3-4 gün içeresinde Suriye'ye ulaştıracağız. Türkiye'deki BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'mizi verdiği bilgilere göre, her iki taraf da bu konvoyun sağlıklı bir şekilde geçmesi için üst düzey destek sağlamışlar. Bu noktada memnuniyetimizi belirmek isterim. çocuklar, yaşlılar ve hastalar olmak üzere çok ciddi insani yardıma ihtiyaç duyulmaktadır ve BM elinden gelen gayreti devam edecekler. BM tüm devletlerin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğüne saygıyla hareket etmektedir şimdiye kadar BM Ürdün, Lübnan, Irak gibi sınır ülkelerden yardım yapmış durumdadır ancak Türkiye'den Suriye'ye sevk edilen ilk insani yardımdır" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BM Yardım Tır'ları Kamışlı'ya Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement