Boao Asya Forumu Konferansı Toplantıları Başladı - Son Dakika
Güncel

Boao Asya Forumu Konferansı Toplantıları Başladı

Asya'nın en büyük ekonomi forumlarından Boao Asya Forumu 2015 Yıllık Konferansı, Çin'in güneyinde bulunan ada eyaleti Haynan'da başladı.

26.03.2015 09:47

Asya'nın en büyük ekonomi forumlarından Boao Asya Forumu 2015 Yıllık Konferansı, Çin'in güneyinde bulunan ada eyaleti Haynan'da başladı.

Konferans çerçevesinde üç gün sürecek toplantılarda Asya ekonomisi, bölgesel kalkınma, küresel politika ve güvenliğin yanı sıra teknolojik yenilik ve endüstriyel dönüşüm gibi temel konular ele alınacak.

Çeşitli ülkelerden 80'den fazla bakanın yanı sıra 2 binden fazla siyaset, bilim, medya temsilcisi ve şirket yöneticisinin katılacağı forumda, "Asya'nın yeni geleceği, ortak kaderde ilerleme" ana teması üzerinde 70'den fazla resmi görüşme yapılacak.

Ayrıca, Çin'in "Tek Kuşak, Tek Yol" sloganıyla bölgesel işbirliğinin teşviki amacıyla girişimlerini yaptığı "İpek Yolu Ekonomik Kuşağı" ve "21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu" görüşülecek konular arasında bulunuyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Başbakan Li Kıçiang ve Hong Kong Özel Yöneticis CY Leung'un katılacağı forumun yıllık olağan toplantısına Ermenistan, Avusturya ve Uganda'nın cumhurbaşkanlarının yanı sıra Sri Lanka, Zambiya, Nepal ve Endonezya devlet başkanları ile Kazakistan, Hollanda, Katar, İsveç ve Malezya başbakanları da Boao Asya Forumu Konferansı'na katılacak.

Asya ülkeleri arasında kalkınmada işbirliği amacıyla 2001 yılında resmi olarak kurulan Boao Asya Forumu'nun merkezi Çin'in ada eyaleti Haynan'da bulunuyor. Asya ülkeleri dışında diğer ülkelerden liderlerin de katıldığı Boao Asya Forumu Konferansı toplantıları 2002'den bu yana her yıl düzenleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boao Asya Forumu Konferansı Toplantıları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement