Gediz'de Böbrek Hastalıkları Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gediz'de Böbrek Hastalıkları Paneli Düzenlendi

Gediz\'de Böbrek Hastalıkları Paneli Düzenlendi

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Böbrek Hastalıkları, Tedavi Yöntemleri ve Organ Nakli Paneli düzenlendi.

14.07.2014 11:20  Güncelleme: 11:27

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 'Böbrek hastalıkları, tedavi yöntemleri ve organ nakli paneli' düzenlendi.

Gediz Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Belediye Kültür Merkezinde verilen iftar yemeğinde gerçekleştirilen Böbrek hastalıkları, tedavi yöntemleri ve organ nakli paneline Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Merkezi Böbrek Nakli Ekibi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten, konuşmacı olarak katıldı.

Panelde 60 böbrek hastası ile hasta yakınlarına hitaben konuşan Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Merkezi Böbrek Nakli Ekibi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten, Organ-Doku Bağışı ve Nakli konularında bilgiler verdi.

Hangi organların kimlerden ne şekilde nakil yapılabileceği konusunda da bililer veren Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten, organları bağışlanan kişilerin ölümünü anlamak, ölüme kim karar vereceği, insanın ne zaman ölü kabul edilebileceği, kalp durduğunda mı, beyin öldüğünde mi gibi teknik soruları cevaplandırdı.

Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten, Türkiye'de yaklaşık 60 bin kişinin böbrek nakline ihtiyacı bulunduğunu ve bu sayının 2015 yılında 100 bini aşacağının tahmin edildiğini söyledi.

Gediz Müftüsü Mehmet Ali Değirmenci de panelde bir konuşma yaparak, İslam dininin insana değer verdiğini, ancak sağlığına daha fazla önem verdiğini belirtti. Müftü Değirmenci, "İslam dinine göre organ bağışı caizdir, hatta gereklidir. Dinimize göre organ bağış olur ama satılamaz" dedi.

Panele Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Gediz Devlet Hastanesi Diyaliz Servisi uzmanları, Uşak Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Türkoğlu, Gediz Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali İhsan Kocabaş, dernek yöneticileri, 60 böbrek hastası ve yakını katıldı.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'de Böbrek Hastalıkları Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement