Bodrum'da Davullu Zurnalı "Res" Eylemi - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da Davullu Zurnalı "Res" Eylemi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılması planlanan rüzgar elektrik santrali (RES), bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

25.03.2015 16:31

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılması planlanan rüzgar elektrik santrali (RES), bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.

İlçede özel bir şirket tarafından yapımına başlanacak rüzgar elektrik santraline tepki gösteren Bodrum Yarımadası Çevre Platformu üyesi bir grup, Değirmenler Tepesi'nde toplandı.

Milas'ın köylerinden bazı kadınların da çocuklarıyla katıldığı eylemde vatandaşlar, yöresel kıyafetler giydi. Kadınlar ve platform üyeleri, davul zurna ve yöresel türküler eşliğinde bir süre oynadı.

Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan platform sözcüsü avukat Remzi Kazmaz, Bodrum'un tepelerinde kurulmaya çalışılan rüzgar elektrik santralinin ilçenin geleceğine zarar vereceğini savundu.

Çevrecilerin Türkiye'nin dört bir tarafından Bodrum'a geldiklerini belirten Kazmaz, şöyle konuştu:

"Antik çağlardan bu yana birçok istilaya uğramış Bodrum, bugün sinsi bir planla karşı karşıya. Rüzgar enerji santralleri kuracaklar. Bu halk RES'e değil, RES adı altında yaşatılmaya çalışılan hukuksuzluğa karşı. RES'i kurdukları alan insanların yaşam alanı içerisinde olduğu için karşıyız. RES kurmaya kalkanlar hukuksuz şekilde 14 milyon metrekare alanı kamulaştırarak doğal arkeolojik sit alanı üzerine santralleri kuruyorlar, buna karşıyız. Bu projeyle Bodrum'un siluetini bozacaksınız."

Türkiye'de çevreci gruplar tarafından tanınan "Don Kişot" lakaplı Osman Akkuş da eyleme kalkan ve mızrağıyla katıldı. Akkuş, davet üzerine Bodrum'a geldiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'da Davullu Zurnalı 'Res' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement