Bodrum Söndürme Uçağı Denizin Ortasında Kaldı - Son Dakika
Güncel

Bodrum Söndürme Uçağı Denizin Ortasında Kaldı

Bodrum Söndürme Uçağı Denizin Ortasında Kaldı

Söndürme uçağı denizin ortasında kaldıMuğla'nın Bodrum İlçesinde bugün akşam saatlerinde yangına müdahale etmek için Milas- Bodrum Havalimanı'ndan havalanan yangın söndürme uçağı, Güvercinlik açıklarında su alırken motor arızası yaptı.

15.08.2016 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söndürme uçağı denizin ortasında kaldı

Muğla'nın Bodrum İlçesinde bugün akşam saatlerinde yangına müdahale etmek için Milas- Bodrum Havalimanı'ndan havalanan yangın söndürme uçağı, Güvercinlik açıklarında su alırken motor arızası yaptı. Uçakta bulunan ikisi pilot ve bir orman memurunu, Bodrumlu balıkçılar tekne ile çekerek karaya getirdi.

Bodrum'un Güvercinlik mahallesi Kuyucak mevkiinde bugün akşam saatlerinde çıkan orman yangınına müdahale etmek için Milas- Bodrum Havalimanı'ndan havalanan Türk Hava Kurumu'na ait Orman Genel Müdürlüğü tarafından kiralanan ve içerisinde iki pilot bir orman teknisyeninin bulunduğu 1 nolu yangın söndürme uçağı 4 sorti yaptıktan sonra Güvercinlik koyunun 1 mil açığında tam su alacağı sırada motor arızası yaptı. Başlatılan kurtarma çalışmasında denizin ortasında kalan ve sıkıntılı anlar yaşayan görevlilere ilk yardıma Bodrumlu balıkçılar yaptı. Yaklaşık iki saat süren çalışmaların ardından balıkçı teknesi ile çekilerek Güvercinlik'te kıyıya getirilen uçağın bu kez karaya oturma tehlikesi ile karşılaşınca kıyıda bekleyen balıkçılar denize atlayarak iplerle uçağı karaya oturmaktan kurtardı. Kıyıya çekilen uçağın yarın vinç yardımı ile karaya çekildikten sonra gelecek teknik ekip tarafından arızasının giderileceği belirtildi.Personelin üçününde Türk olduğu belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Söndürme Uçağı Denizin Ortasında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement