Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı" Projesi Kapanış Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı" Projesi Kapanış Toplantısı

Amasya Valisi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Çomaktekin, "Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı Projesi'nin 2 yıllık süreçte uluslararası ortaklık yapısıyla etkin bir çalışma yapmış olduğunu görmek ajans yönetim kurulu başkanı ve bütün yönetim kurulu üyelerimizi fazlasıyla memnun etmiştir" dedi.

25.03.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Valisi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Çomaktekin, "Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı Projesi'nin 2 yıllık süreçte uluslararası ortaklık yapısıyla etkin bir çalışma yapmış olduğunu görmek ajans yönetim kurulu başkanı ve bütün yönetim kurulu üyelerimizi fazlasıyla memnun etmiştir" dedi.

Çomaktekin, bir otelin toplantı salonunda Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği sürecinde Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ulusal otorite görevini yürüttüğü, Karadeniz Havzası'nda Sınır Ötesi İşbirliği Programı (ENPI) kapsamında yürütülen "Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı" projesi kapanış törenine katıldı.

Çomaktekin, yaptığı konuşmada, OKA'nın kamu ve özel sektöre farklı içeriklerde proje desteği sağladığını kaydetti.

Önemsedikleri ve destekledikleri konuların başında ajans kaynakları dışında dış kaynaklı projelerin bölgede uygulanmasına yönelik girişimler olduğunun altını çizen Çomaktekin, şöyle konuştu:

"Ajansımız özellikle AB destekli projelerin uygulanması ve bölgemize önemli miktarlarda AB fonunun aktarılması süreçlerinde tüm ülkemizde ajanslara örnek olacak bir performans göstermektedir. Kalkınma ajansımız yönetim kurulumuzun olurları ile bizzat kendi adına bir çok farklı programda büyüklü küçüklü AB projeleri hazırlamakta, kabul edilenleri uygulamaktadır. Böylece bölgemizde yürütülen AB destekli büyük projelere de nitelikli eleman desteği sağlamaktadır. Bugüne kadarki süreçte en çok öne çıkan projelerimiz arasında ülkemizde merkezi kurumlar dışında yerelde uygulanan en büyük ölçekte proje olan Samsun Lojistik Merkezi kurulmasına yönelik 43.7 milyon avroluk AB projemiz yer almaktadır. Bu projemiz gerekli tüm onayları alarak bu hafta itibariyle sözleşme imzalama aşamasına gelmiştir."

Söz konusu lojistik merkez dışında ajansın proje bütçe büyüklükleri 50 bin avrodan 8 milyon avroya kadar değişmekte olan 7 dış kaynaklı proje yürüttüğünü ifade eden Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Önemsediğimiz konu ise yürütülen çalışmaların uluslararası boyutta ela alınması ve bölgemizin dışa açılmasında öncü roller alabilecek çalışmalar yapılması olmaktadır. Projelerin çok ortaklı olması, uluslararası deneyim ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılabileceği ve bölgedeki ilgili aktörlerin katılımlarının sağlanabildiği projelerin ajans ve bölgemize önemli katkılarının olacağına inanmaktayız. Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı Projesi'nin 2 yıllık süreçte uluslararası ortaklık yapısıyla etkin bir çalışma yapmış olduğunu görmek ajans yönetim kurulu başkanı ve bütün yönetim kurulu üyelerimizi fazlasıyla memnun etmiştir. Bu açıdan bugün başarılı bir şekilde yürütülmüş projede öngörülen faaliyetlerin üzerinde faaliyetler gerçekleştirmiş olan ajansımız açısından da çok uluslu ortaklı yapısıyla uygulanan ilk proje olma özelliğindeki Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı Projesi'nin kapanışında sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduk."

Kapanışa, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Çorum Valisi Ahmet Kara, Tokat Valisi Cevdet Can, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Orbay'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilgili katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bölgesel İş Kuluçka Merkezleri Ağı' Projesi Kapanış Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement