Bolu CHP'den Tepki - Son Dakika
Güncel

Bolu CHP'den Tepki

Bolu CHP\'den Tepki

Bolu Milli Eğitim Müdürü, 10'uncu Yıl Marşı'nı yasakladı (3)CHP'DEN TEPKİCHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmasını yasaklamasına tepki gösterdi.

17.06.2016 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Milli Eğitim Müdürü, 10'uncu Yıl Marşı'nı yasakladı (3)

CHP'DEN TEPKİ

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmasını yasaklamasına tepki gösterdi. Özcan, Yusuf Cengiz'i Bolu'ya atayanları kınadığını belirterek şunları söyledi:

"Bu müdür Balıkesirli. Balıkesir kuvayimilliyede ilk kurşunun atıldığı yerlerden bir tanesi. Milli mücadele ruhunun en yoğun yaşandığı şehirlerden birisi. Balıkesir'den çıkan bir adamın bunları söylemesi çok şaşırtıcı. Sen 10'uncu Yıl Marşı'ndan ne istiyorsun? 10'uncu Yıl Marşı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 10'uncu yılında bestelendi. Türkler onu gurur duyarak söylüyor. Adeta İstiklal Marşı gibi benimsemiş. Ama müdürü buraya atayan zihniyetin rahatsız olduğu 10'uncu Yıl Marşı değil. 10'uncu Yıl Marşı'nın çağrıştırdığı milli mücadele ruhu, kuvayimilliye ruhu, cumhuriyet sevgisi, Atatürk sevgisi. Bunu buraya atayanların içinde Atatürk sevgisi, cumhuriyet sevgisi olmadığı için atadıkları adamın söylediği de budur."

Özcan, Vali Aydın Baruş'tan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'i görevden almasını istedi.

TÜRK EĞİTİM-SEN: YARGIYA TAŞIRIZ

Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Hüsnü Yaman da kararın çok talihsiz ve üzüntü verici olduğunu söyledi. Yaman, şöyle dedi:

"Müdür bey 10. Yıl Marşı'nın hangi sözünden rahatsız olmuş? 10. Yıl Marşı bizim için bir değerdir. Milletin milli hislerini dile getiren o dönemde yazılmış bir marştır, bir başarı hikayesidir. Yani bir Milli Eğitim Müdürü konumundaki insanın, böyle şeyler söylerken çok daha dikkatli olması gerekir. Bizi asıl yaralayan şey ise Milli Eğitim Müdürü bunları söylerken, orada dinleyici olarak bulunan okul müdürlerinden hiçbirisinden ses çıkmamasıdır. Sendika olarak, o toplantıda bulunan okul müdürlerinden birisi, 'Evet ben arkasında dururum' derse biz bu konuyu yargıya taşırız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu CHP'den Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement