Bombaların "Sessiz" Bıraktığı Çocuklara Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Bombaların "Sessiz" Bıraktığı Çocuklara Yardım Eli

Ülkelerindeki iç savaşta atılan varil bombaları yüzünden artık duyamayan Suriyeli çocuklara, yardım eli uzatıldı.

07.05.2016 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaşta atılan varil bombaları yüzünden artık duyamayan Suriyeli çocuklara, yardım eli uzatıldı.

Ülkelerinde farklı zamanlarda varil bombalarının hedefi olan ve işitme yetilerini yitiren çocukların, sığındıkları Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sağlıklarına kavuşmaları için bir umut yeşerdi.

Suriyeli Abdulkadir, Kaddur ve Alhomed ailelerinin varil bombaları nedeniyle zarar gören çocuklara, Reyhanlı İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri sahip çıktı. Tedavi için harekete geçen ekipler, işitme kaybı yaşayan akraba 7 çocuğun ilk muayenelerini kaldıkları evlerde yaptı.

Sağlık görevlilerinin tahsis ettikleri araçlarla Antakya Devlet Hastanesine götürülen Suriyeli çocuklar, burada muayene edildi, işitme testleri ve kontrolleri yapıldı.

Yetkililer, çocukların tedavilerine başladığını, ilerleyen zamanlarda çeşitli test ve tetkiklerin devam edeceğini bildirdi. Varil bombaları yüzünden işitme ve konuşma kaybı yaşayan yeğenleri Amad Kaddur (16) ve Hamza Kaddur (10) sağlıklarına kavuşacağı için mutlu olduğunu belirten Yahya Muhammed, Türkiye'ye ve kendilerine yardımcı olan sağlık ekiplerine çok teşekkür etti.

Muhammed, akrabalarının çocukların tedavi edilmeye başlanmasından mutlu olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bombaların 'Sessiz' Bıraktığı Çocuklara Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement