Borçların Yapılandırılması - Son Dakika
Yerel

Borçların Yapılandırılması

Borçların Yapılandırılması

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerine, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen 6552 sayılı yasa hakkında sunum yaptı.

24.10.2014 12:05

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerine, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunla ilgili sunum yaptı.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, "Torba Yasa"yla yapılan düzenlemenin af olmadığını, geçmiş alacakları kapsayan yapılandırma olduğunu belirtti. Yapılandırma için başvuruların 1 Ekim'den itibaren başladığını hatırlatan Engin, iş adamlarını fırsattan yararlanmaya çağırdı.

Engin, "Borcunu zamanında ödeyen dürüst mükellefimiz başımızın tacıdır, kapımız her zaman kendilerine açıktır. Borcunu zamanında ödemeyen mükelleflerin hepsi art niyetli değildir. Zaman zaman ödeme sıkıntısı yaşayabiliyorlar. Borcu olanlar bazı devlet ihalelerine katılamıyorlar. Bu ceza onlara yeter. Bu düzenleme onlar için bir fırsat" dedi.

İzmir Vergi Dairesi Tahsilat Müdürü Mustafa Taşer, yaptığı sunumda, 30 Nisan 2014 tarihinden önceki borçları kapsayan düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin 1 Aralık 2014 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvurması gerektiğini kaydetti. Taşer, kredi kartıyla taksitli ödeme yapılabileceğini ifade etti. Taşer, şirket ortaklarının yapacağı başvuruyla kendi hisselerine düşen borcu ödeyebileceklerini söyledi.

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hasan Küçükkurt, yasanın getirdiği düzenlemelerin geçmişte çeşitli sebeplerle borcunu zamanında ödeyemeyen mükellefler için fırsat olduğunu bildirdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Borçların Yapılandırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement