Botan Çayı'ndaki Ani Su Yükselmesi - Son Dakika
Güncel

Botan Çayı'ndaki Ani Su Yükselmesi

Botan Çayı\'ndaki Ani Su Yükselmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "Eğer barajı işleten şirket, kapakların açılmasından önce bölgede piknik yapan yurttaşlara uyarı yapmamışsa, bu açıkça cinayete teşebbüstür"

25.08.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Siirt'teki Botan Çayı'nın aniden yükselmesi sonucu 5 kişinin ölümü ve 1 kişinin kaybolmasıyla ilgili, "Eğer barajı işleten şirket, kapakların açılmasından önce bölgede piknik yapan yurttaşlara uyarı yapmamışsa, bu açıkça cinayete teşebbüstür" değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Botan Çayı üzerinde bulunan Alkumlu Barajı'nın kapaklarının açılmasıyla, bölgede piknik yapan 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin ise hala arandığını hatırlattı.

"İnsan hayatının hiçe sayıldığı bir zihniyetin tedbirsizliği dün Soma'da, Tuzla'da, bugün de Siirt'te canlara mal olmuştur" ifadesini kullanan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Siirt'te yaşanan olayın ihmalkarlık olduğu çok açıktır. Pazar günü o bölgede yöre halkının piknik yaptığı herkesçe bilindiği halde, baraj kapakları açılmadan önce uyarı yapılmadığı ifade edilmiştir. Eğer barajı işleten şirket, kapakların açılmasından önce bölgede piknik yapan yurttaşlara uyarı yapmamışsa, bu açıkça cinayete teşebbüstür. Ayrıca uyarı yapılmış olması bile bir gerekçe olarak sunulamaz. Yurttaşları bölgeden uzaklaştıracak etkin bir uyarı, ihtar yapılmadığı son derece açıktır. Botan Çayı'nda meydana gelen bu elim olayda hayatını kaybeden yurttaşların yakınlarına başsağlığı, kurtulanlara geçmiş olsun dileklerimi iletirken, bu olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim. Çünkü Türkiye'de insan hayatının bu kadar ucuz olmasına artık müsaade edilemez." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Botan Çayı'ndaki Ani Su Yükselmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement