Bozok Teknopark Anonim Şirketi'nin İlk Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bozok Teknopark Anonim Şirketi'nin İlk Genel Kurulu Yapıldı

Bozok Teknopark Anonim Şirketi\'nin İlk Genel Kurulu Yapıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi, Bozok Teknopark Anonim Şirketi’nin ilk genel kurulu yapıldı.

24.07.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Bozok Üniversitesi, Bozok Teknopark Anonim Şirketi'nin ilk genel kurulu yapıldı.

Bozok Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kampüsü Rektörlük İdari Bilimler Binası Senato Salonu'nda gerçekleşen genel kurula, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, şirket ortakları, Yozgat Valiliği ve İl Özel İdaresini temsilen Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Akdağmadeni Belediyesi temsilcisi Bekir Yorulmaz, Yozgat Ziraat Odası temsilcisi Fatih Akdoğan ve Teknopark A.Ş Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer katıldı. Genel kurulda açılış ve yoklama ile diğer gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Genel Kurul Toplantısında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Teknopark'ın gerek Bozok Üniversitesi, gerek Yozgat ve bölge için çok önemli bir fırsat olduğunu, iyi değerlendirilmesinin ciddi yararlar sağlayacağını belirterek, "Teknopark kurmak hedefiyle Yozgat Yenilikçilik Merkezi adıyla ilk adımımızı attık. Teknopark binamız tamamlandı. Herkese açık olan Teknoparkımızda sanayicilerimiz, akademisyenlerimiz, ticari işletmeler, Ar-Ge firmaları burada faaliyetlerini yürütebileceklerdir. Teknopark Anonim Şirketi'ni kurarken ortaklıklarımız son derece önemliydi. Bozok Üniversitesi Rektörlüğü'nün yanında, valiliğimiz, belediyemiz, ticaret ve sanayi odası, ziraat odası, İlçe belediyelerimiz ortaklarımız arasında yer almaktadır. Ortaklık yelpazemizin geniş olması Teknopark'ın diğer kurumlar tarafından da önemsendiğinin, sahiplenildiğinin bir göstergesi toplumumuz ve ülkemiz için yararlı bir iş olduğunun işaretidir" dedi.

Uçar, "Teknopark'ın ilimize kurulmasında başta Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt'a, Ünivesitemiz Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Erol ve Üniversite-Sanayi işbirliğinden sorumlu Rektör Danışmanı ve Teknopark Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Genel kurul sonrası sonrası şirket ortaklarının temsilcileri, Bozok Teknopark tesisini gezip, incelemelerde bulundu - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozok Teknopark Anonim Şirketi'nin İlk Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement