Bozüyük Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Almanya'da - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Almanya'da

Bozüyük Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Almanya\'da

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bulunan Mimar Sinan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, Avrupa Birliği Mali Yardımları ve İşgücü Piyasalarının İstediği Nitelikli Mesleki Eğitim Öğrenci Uygulamaları isimli proje çalışmaları için Almanya’ya hareket etti.

07.05.2016 14:18

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde bulunan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, Avrupa Birliği Mali Yardımları ve İşgücü Piyasalarının İstediği Nitelikli Mesleki Eğitim Öğrenci Uygulamaları isimli proje çalışmaları için Almanya'ya hareket etti.

Proje ilgili olarak açıklama yapan okul Müdürü Hanife Altınbek, "Öğretmen ve öğrencilerden oluşan kafilemiz T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı isimli sözleşme makamı ile imzalanan 18 Eylül 2015 tarih ve EAC-2015-0125 sayılı sözleşme ve 'İşgücü Piyasalarının İstediği Nitelikli Mesleki Eğitim Öğrenci Uygulamaları' isimli projesi kapsamında Sabiha Gökçen Havaalanından Almanya'ya ulaştı. 4 öğretmen rehberliğinde 30 öğrenci Mannheim ve Ludwigshafen'de 8 farklı anaokulu ve 8 farklı işletmede staj çalışmalarına başladı. Proje kapsamında öğrenciler ilk olarak Mannheim ve Ludwigshafen'da şehir turu yaparak şehir ulaşımı ve yerleşim planı hakkında bilgi sahibi oldular. Ardından aynı şehirde yer alan Mannheim Technoseum Bilim Teknik Müzesi gezerek günü tamamladılar. 21 Mayıs tarihine kadar sürecek staj çalışmaları kapsamında öğrenciler okullarında öğrenmiş oldukları mesleki bilgi ve yeterliliklerini geliştirme imkanı bulacaklar. Staj sonunda öğrenciler tüm Avrupa da geçerliliği olan EUROPASS sertifikası alacaklar" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Almanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement