Bozüyük Ziraat Odası Başkanı Çaydere Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Ziraat Odası Başkanı Çaydere Güven Tazeledi

Bozüyük Ziraat Odası Genel Kurulunda oda başkanlığına Süleyman Çaydere yeniden seçildi.

23.02.2015 08:58  Güncelleme: 09:10

Bozüyük ilçesi Ziraat Odası Genel Kurulu'nda oda başkanlığına Süleyman Çaydere yeniden seçildi.

Yeni Mahalle Konağı'nda gerçekleştirilen genel kurula, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent, İl Genel Meclisi üyeleri ilçe oda başkanları ile delege katıldı. Seçimde, Süleyman Çaydere 28, Tolga Levent 27 oy aldı.

Yeniden göreve seçilen Çaydere, yaptığı konuşmasında, geçmiş dönemde odanın ticari faaliyete başlayamadığını belirterek, odanın gelirlerini arttırmak, çiftçinin tohum, gübre ve tarımsal alet ihtiyaçlarını gidermek için mutlaka ticari faaliyete başlamaları gerektiğini söyledi.

İlaç sektöründeki yüksek kar oranlarının, çiftçinin ve hayvancılık işleriyle uğraşanların gelirine ortak olduğunu dile getiren Çaydere, şöyle konuştu:

"Gerçekleştirilmesi planlanan düşük karlı tohum, gübre, ilaç, tarımsal alet satışları ile hem çiftçilerimiz piyasa koşullarından uygun fiyatlar ile ihtiyaçlarını giderebilecek hem de odamıza ek gelir elde edilmiş olacaktır. Bu satışlar ile elde edilecek gelirler kullanılarak çiftçilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri veterinerlik ve zirai mühendislik danışmanlık hizmetleri ücretsiz olarak sağlanacaktır. Devlet destekli hibe ve düşük faizli krediler takip edilerek çiftçilerimiz bilgilendirilecektir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programındaki ve ilimize gelecek AB hibe programlarındaki projelerin hayata geçirilmesinde girişimcilerimize destek olunacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozüyük Ziraat Odası Başkanı Çaydere Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement