Bozyazılılardan Kızılay'a Kan Bağışı - Son Dakika
Yerel

Bozyazılılardan Kızılay'a Kan Bağışı

Bozyazılılardan Kızılay\'a Kan Bağışı

Türk Kızılayı Mersin Kan Bağış Merkezinin yürüttüğü kan bağışı kampanyasına Bozyazılı vatandaşlar kan vererek destek oldu.

06.11.2015 16:06  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Mersin Kan Bağış Merkezi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına Bozyazılı vatandaşlar kan vererek destek oldu.

Bozyazı Belediyesi önüne kurdukları kan bağışı çadırında, bağışında bulunmak isteyen vatandaşlardan kan alan Kızılay Kan Bağış Merkezi görevlileri, bağışta bulunan vatandaşlara teşekkür ettiler.

Kan bağışı ile ilgili açıklama yapan Mersin Kızılay Kan Bağış Merkezi görevlisi Dr. Mehmet Süleyman Şakar, her hafta Bozyazı'ya geldiklerini, ancak özellikle cuma günleri pazar kurulduğu ve merkeze uzak yerlerde oturanların pazara gelmeleri dolayısıyla bu günü tercih ettiklerini söyledi. Böylece pazara alışveriş için gelen vatandaşlardan da kan aldıklarını ifade eden Şakar, "Cuma günleri Bozyazı'ya gelmeye önem veriyoruz. Her hafta yaklaşık 40 ünite kan topluyoruz. Vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımız şunu bilmeli, dünyada her şey yapay olarak üretilebilmekte ancak kan yapay olarak üretilememekte. Bu nedenle kan bağışı çok önemli" dedi.

Vatandaşların, kanın acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir gereksinim olduğunu bilmelerini, kendilerinin de bir gün kana ihtiyaç duyabileceklerini ise akıllarından hiç çıkarmamalarını isteyen Şakar, güvenli ve yeterli kan tedariki için Bozyazı'da gönüllü, düzenli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısını da artırmak istediklerini dile getirdi. Şakar, "18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde olan ve önemli bir sağlık sorunu olmayan tüm gönüllüler, yapılan sağlık muayenesinin ardından kan bağışında bulunabilir. Aldığımız kanlar hastanelerde kan bekleyen hastaların ihtiyaçlarını karşılamakta. Her 4 saniyede bir ünite kana ihtiyaç duyulmakta. Her bir kan bağışçısının ise 3 kişinin hayatını kurtardığını hatırlatmak isterim. Bu nedenle kan bağışı çok önemli. Sağlıklı vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazılılardan Kızılay'a Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement