Berlin ve Brüksel'deki Türklerden Teröre Ortak Tepki - Son Dakika
Güncel

Berlin ve Brüksel'deki Türklerden Teröre Ortak Tepki

Berlin ve Brüksel\'deki Türklerden Teröre Ortak Tepki

Avrupa'da yaşayan binlerce Türk, Berlin ve Brüksel'de terör örgütlerini protesto etti. 'Teröre Lanet, Demokrasiye Davet' sloganıyla düzenlenen protesto gösterilerinde PKK, FETÖ ve IŞİD'e karşı ortak tepki gösterildi.

19.11.2016 20:56  Güncelleme: 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Berlin'de Federal Meclis'in yakınındaki tarihi Brandenburg Kapısı'nın önündeki Pariser Platz Meydanı'nda gerçekleştirilen gösteri, "Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" sloganıyla yapıldı.

"AVRUPA TERÖRİZME DESTEK VERİYOR"

İstiklal Marşı'nın ve Alman milli marşının okunduğu gösteride, Türk ve Alman bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yanı sıra üzerinde "Terör insanlık suçudur", "Türkiye 3 milyondan fazla sığınmacı barındırıyor", "Terörün rengi, dini, ırkı yoktur" ve "Avrupa terörizme destek vermeyi durdur" yazılı dövizler taşındı.

Kurulan sahneye, üzerinde "Terör=Terror=Terreur Pkk=DAESH=YGP=YPG=FETÖ" yazan büyük bir pankart asıldı ve gösteride terör örgütlerinin lanetlendiği sloganlar atıldı.

Berlin ve <a class='keyword-sd' href='/bruksel/' title='Brüksel'>Brüksel</a>'deki Türklerden Teröre Ortak Tepki

"KABUL ETMİYORUZ"

Gösteride okunan basın bildirisinde, Türkiye'nin Avrupa'nın ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulanarak "Avrupa değerlerinin sembolü olan unsurların önemli bir bölümünü topraklarında barındıran bir ülkenin, Avrupa'ya ait olmadığını iddia etmek, kendi kendini inkardır. Hele terör gibi, terör gibi örgütleri, tüm insanlığın ortak düşmanı olan, olması gereken bir konunun Türkiye ile Avrupa'nın arasına girmesini asla kabul etmiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin ve Brüksel'deki Türklerden Teröre Ortak Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement