Bu Şapkaların Altında Sıra Dışı Bir Müzik Deneyimi Var - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Şapkaların Altında Sıra Dışı Bir Müzik Deneyimi Var

Bu Şapkaların Altında Sıra Dışı Bir Müzik Deneyimi Var

Cezayir'in kumlu çöllerinde Fransa'ya göçen Rai müziğinin asi kralı Rachid Taha 2 Mayıs'ta İstanbul Kongre Merkezinde İstanbullularla buluşacak.

30.04.2014 12:13  Güncelleme: 14:37

Birbirinden ilginç şapkalarıyla sahnede sıra dışı bir krala dönüşen Taha, Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında hayranlarına muhteşem bir müzik deneyimi yaşatacak.

Rachid Taha yaptığı müzik kadar sıra dışı tarzı ve şapkalarıyla da sevenlerini etkiliyor. Şapkalarının ve müziğin vazgeçilmezi olduğunu belirtirken, Taha; "Şapka zenginlik göstergesiymiş, ben zengin değilim şapka severim" diyor. 10 Yaşında ailesi ile Cezayir'den Fransa'ya göçen Rachid'in çarptığı ilk duvar dil olmuş. Dilini konuşamadığı, şarkılarının çalınmadığı radyoları olan bir ülkede isyanın en asil dilini geliştirmiş. Yaşadığı zorlukları şapkasında saklayan adam Rachid Taha İngiltere sokaklarından doğan punk'ı Cezayir sokaklarında unutulmaya başlayan müziği ile birleştirmiş.

Rachid, 80'lerde sansasyonel çıkışı ile Fransa'yı sarsan bir isim. Tüm Fransızların bebeklik ninnisi "Güzel Fransa" şarkısını Arapça seslendiren Taha, Fransızlarda şok etkisi yaratmış.  "Voila Voila" ise, o dönemler Fransa'da artmakta olan ırkçı eğilim üzerine, halkın gerçeklere uyanabilmesine yardımcı olan bir şarkı haline gelmiş. Son albümünde bu şarkı yeniden yorumlanmış hali ile yer alıyor. Bunun sebebi ise Taha'nın Fransa'nın son dönemde milliyetçiliğinin maalesef tekrar 80'lere döneceği yönündeki inancı.

Sıra dışı müzisyenleri 5 yıldır müzikseverlerle buluşturan 'Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri' bu sene Yasmin Levy, Farid Farjad gibi isimleri dinleyicileri ile buluşturdu. Konserler kapsamında önümüzdeki günlerde Afro Cuban All Stars gibi isimler de İstanbul'da sahne alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bu Şapkaların Altında Sıra Dışı Bir Müzik Deneyimi Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement