Bulgaristan'da Kızılhaç Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Bulgaristan'da Kızılhaç Film Festivali

VARNA (AA) – Bulgaristan'ın Varna şehrinde düzenlenen 16. Kızılhaç ve Sağlık Filmleri Festivali'nde katılımcılar, "İlgisizliğe Hayır! Hümanizmi Destekleyelim!" şeklindeki mesaja imza atarak uluslararası kamuoyunu sığınmacılara destek olmaya çağırdı.

29.09.2015 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VARNA (AA) – Bulgaristan'ın Varna şehrinde düzenlenen 16. Kızılhaç ve Sağlık Filmleri Festivali'nde katılımcılar, "İlgisizliğe Hayır! Hümanizmi Destekleyelim!" şeklindeki mesaja imza atarak uluslararası kamuoyunu sığınmacılara destek olmaya çağırdı.

Festival programı kapsamındaki yuvarlak masa toplantısında, uluslararası çapta sığınmacı ve göçmenlerin sorunları ele alındı.

Forumun açılışını yapan Bulgaristan Kızılhaçı (BÇK) Genel Başkanı Hristo Grigorov, Avrupa'daki sığınmacı akınının getirdiği insani sonuçlarına değinerek, BÇK'nın bu ortamdaki çalışmalarından söz etti.

Festivale katılan Türk heyetinin başkanlığını yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da konuşmasında Türkiye'deki sığınmacıların barındırılması ve yaşamlarının rahatlatılması için kurumun çabaları konusundaki bilgi verdi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Margarita Popova da savaşların memleketlerinden kovduğu, yabancı topraklarda barındırılan sığınmacılarla kararlı bir dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.

Popova, endişe verici bugünkü durumdan sorumlu politikacılara çağrıda bulunarak, İkinci Dünya Savaşı sonrası yaşanan bu en büyük insani krize acil çözüm bulmalarını istedi.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonu Avrupa Bölgesi Temsilcisi Mette Petersen, katılımcılara Avrupa'da ve özellikle kişisel izlenimlerde bulunduğu Macaristan, Sırbistan ve Makedonya'daki sığınmacı krizinin boyutlarını anlattı.

Türk yönetmen Fatih İşçi'nin uluslararası jürisinde bulunduğu festival, 3 Ekim'de düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bulgaristan'da Kızılhaç Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement