Burdur'a 303 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Güncel

Burdur'a 303 Milyon Liralık Yatırım

Burdur\'a 303 Milyon Liralık Yatırım

Bakan Eroğlu: Ormancı orman köylüsünün hasmı değil hısmı olacak (ek) BURDUR'A 303 MİLYON LİRALIK YATIRIM Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın ardından bir dizi ziyarette bulunmak üzere Burdur'a geçti.

13.11.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu: Ormancı orman köylüsünün hasmı değil hısmı olacak (ek)

BURDUR'A 303 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın ardından bir dizi ziyarette bulunmak üzere Burdur'a geçti. İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Eroğlu'nu, Vali Hasan Kürklü, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Ak Parti milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek karşıladı. Valilikte konuşan Bakan Eroğlu, bakanlık olarak Burdur'a maliyeti 303 milyon lira olan 59 yatırım yaptıklarını söyledi. Bunlardan 31'inin tamamlandığını diğerlerinin ise yapımının sürdüğünü aktaran Bakan Eroğlu, kentin içme suyu sorununu kökünden çözeceklerini anlattı.

GENELGEYİ İMZALADI

Bakan Eroğlu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i de makamında ziyaret ettikten sonra Burdur Öğretmenevi'ne geçti. Burada, Burdur Gölü Havzası Eylem Planı'na ilişkin 13 Kasım 2015 tarih ve 2015/4 sayılı bakanlık genelgesini imzalayan Bakan Eroğlu, Burdur Gölü'nün Türkiye'nin uluslararası öneme sahip 14 ramsar alanından biri olduğunu, Türkiye'nin 7'nci büyük gölü ve 1'inci Derece Doğal SİT Alanı olduğunu söyledi.

'BURDUR GÖLÜ İÇİN MİLAT'

Hazırlanan eylem planının bakanlığının koordinasyonunda yürütüleceğini vurgulayan Bakan Eroğlu, "Yapılacak çok şey olduğunu biliyorum. İlk önce Burdur Gölü'nün kirlilikten kurtarılması lazım. Bunun için atık su arıtma tesislerinden, katı atık bertaraf tesislerinden ve diğer sanayiden gelen kirlenmeyi önlememiz gerekiyor. Su kalitesini kontrol etmemiz lazım. Erozyondan dolayı göle toprak akıyor. Gerçekten bugün Burdur Gölü için bir milat. Biz de takipçisi olacağız" dedi.

'SADECE GÖLÜ ELE ALMADIK'

Eylem planı çerçevesinde her 4 ayda bir toplantı yapılarak çalışmayı değerlendireceklerini aktaran Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"İnşallah hayırlı olacağına inanıyorum. Bu işin sahipleri var, bir planı var. Plan olmayan hiçbir şey başarılı olmuyor. Bu büyük eylem planının başarılı bir şekilde sürmesini diliyorum. Burdur Gölü güzel bir göl. Burdur'un bir noktada cenneti. Saklı kalan bu güzelliği ortaya çıkaracak olan havzadaki güzelliklerdir. Biz sadece gölü ele almadık. Bir bütün olarak gölün havzasını ele aldık."

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı da hazırlanan eylem planının uygulanması ile 2019 yılına kadar küçülmesi durdurulmuş, su kalitesi iyileşmiş bir Burdur Gölü hedeflendiğini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'a 303 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement