Burdur'a Yılın İlk Karı Yağdı - Son Dakika
Güncel

Burdur'a Yılın İlk Karı Yağdı

Burdur\'a Yılın İlk Karı Yağdı

Burdur merkez ve bazı ilçelerde sabaha karşı kar yağışı etkili oldu.

04.01.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur merkez ve bazı ilçelerde sabaha karşı kar yağışı etkili oldu. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile kar yağışının yoğunlaştığı Ağlasun İlçesi'nde okullar bugün için bir günlüğüne tatil edildi.

Burdur merkez ile Ağlasun, Bucak, Gölhisar, Karamanlı ve Altınyayla ilçelerinde sabaha karşı kar yağışı başladı. Yağış sonrası cadde ve sokaklarda kar yığınları oluşurken, ağaçlarda ortaya çıkan birikintiler ise kartpostallık görüntüler oluşturdu. Burdur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ana arterlerde tuzlama çalışması yaparken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de kaldırımlardaki kar birikintilerini temizledi. Özel İdare'ye bağlı ekipler de grup yollarında çalışma başlattı.

Kar yağışı nedeniyle Burdur- Antalya karayolunun Kurna rampaları ve Çeltikçi Beli mevkiinde zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Kurna rampalarında bir TIR'ın kayması nedeniyle trafikte kısa süreli aksama yaşandı. Kent merkezinde ise kar yağışı sonrası küçük çapta hasarlı kazalar meydana geldi.

Kar yağışının ardından MAKÜ merkez ve ilçelerdeki okullarında eğitim öğretime bir gün ara verildiği açıklandı.

Ağlasun İlçesi'nde ise kar yağışı daha yoğun yaşandı. Gece yarısı başlayan kar sonrası ilçedeki cadde ve sokaklarda kar birikintileri oluştu. Belediye ekipleri kapanan yolları açmak için çalışma başlatırken, soğuk nedeniyle içme suyu şebekesi dondu, elektrikler kesildi. İlçeye bağlı köy yolları da kar nedeniyle kapanırken, ulaşımda yer yer aksamalar yaşandı. Kar kalınlığının 30 santime ulaştığı ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Kar nedeniyle kapanan köy yolları ile Ağlasun, Isparta, Burdur ve Bucak karayolunda yol açma çalışmaları başlatıldı. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'a Yılın İlk Karı Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement