Burdur - Baka'nın 2016 Yılı Mali Destek Programı - Son Dakika
Güncel

Burdur - Baka'nın 2016 Yılı Mali Destek Programı

Burdur - Baka\'nın 2016 Yılı Mali Destek Programı

Baka'nın 2016 yılı mali destek programı Isparta, Antalya ve Burdur'un sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini sürdüren BAKA'nın yeni mali destek programı hakkında ilk bilgilendirme toplantısı Burdur'da gerçekleştirildi.

26.01.2016 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baka'nın 2016 yılı mali destek programı

Isparta, Antalya ve Burdur'un sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini sürdüren BAKA'nın yeni mali destek programı hakkında ilk bilgilendirme toplantısı Burdur'da gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonu'ndaki toplantıya Vali Hasan Kürklü, Burdur Milletvekili Reşat Petek, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, İl Genel Meclis Başkanı Osman Karakaya, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, kaymakamlar, özel sektör, yerel yönetim ve STK temsilcileri katıldı.

ANTALYA BİRİNCİ SIRADA

BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, BAKA'nın 2010 yılından bugüne kadar 5 mali destek programıyla yaklaşık 66.4 milyon TL mali destek verdiğini, proje sahiplerinin katkılarıyla 128.4 milyon TL'yi geçen yatırımın gerçekleşmesinin sağlandığını hatırlattı. BAKA'nın geçen yıl 2015 Mali Destek Programı çerçevesinde yaklaşık 15.3 milyon TL'yi 40 projeye aktardığını belirten Özen, "ş finansmanla birlikte 28.4 milyon TL'lik ekonomik değer oluşturduk. Burdur 3 il içinde mali destek programları açısından 3. sırada yer almaktadır. Dağılım yüzde 50'si Antalya, yüzde 30'u Isparta ve yüzde 20'si Burdur'da gerçekleşmekte. Bu elimizde olan bir durum değil. Katılımcıların hibe programlarıyla ilgili bir durum. Bu figürü Burdur lehine çevirmek sizlerin elinde" dedi.

MAKÜ PROJELERE DESTK VERECEK

MAKÜ Rektörü Prof.Dr Adem Korkmaz da nüfus ya da ekonomik büyüklükle ters orantılı pozitif ayrımcılığın yapılması gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Kokmaz. üniversite olarak proje geliştirilmesine destek vereceklerini ifade etti. Yakın bir zamanda daha çok sektöre ve kalkınma süreçlerine destek verecek 'Burdur Gelişim Enstitüsü'nün açılışı yapacaklarını kaydeden Prof. Dr. Kokmaz, "16 Şubat'ta Burdur'un hizmetine girecek" dedi.

PETEK'TEN GİRİŞİMCİLERE ÇAĞRI

Burdur'un kalkınma hamlesinde payını yeterince alması için ortamın müsait olduğunu belirten Burdur Milletvekili Reşat Petek ise BAKA'nın desteklerinin artması için girişimci müracaatlarının önemine değindi.

Burdur Valisi Hasan Kürklü ise, BAKA'nın geçen yıl ekonomik gelişmişlik bakımından dezavantajlı ilçelerden gelen projelere artı puan verilmesi yönünde karar aldığını hatırlattı. Gelişmişlik endeksleri farklı ilçelerin projelerinin aynı kategoride olmadığına dikkat çeken Vali Kürklü, "Projelerin gelmesi önemli. Bu destek programını en ücra köşelere kadar tanıtmamız lazım. Burdur Gelişim Enstitüsü, kamu kurum ve kuruluşları ile diğer kuruluşlarının proje hazırlanmalarına çok ciddi katkılar verecektir" dedi.

SON TELSİM TARİHİ 15 NİSAN

Konuşmaların ardından Program Yönetim Birimi Başkanı Bayram Altıntaş, BAKA'nın 2016 Mali Destek Programı hakkında sunum yaptı. Altıntaş, Yeni Mali Destek Programları'nın geçmiş yıllardaki desteklerden farklı olarak ilk kez uygulanacak 'Küçük Ölçekli İşletmeler', 'Sosyal Kalkınma' ile 'Sürdürülebilir Çevre' alt başlıklarından oluştuğunu söyledi.Altıntaş, mali destek programına projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 8 Nisan 2016, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 15 Nisan 2016 olduğunu hatırlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur - Baka'nın 2016 Yılı Mali Destek Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement