Burdur Belediye Başkanlığı Basın Bürosu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Burdur Belediye Başkanlığı Basın Bürosu Açıklaması

"Cumhuriyet Halk Partisi iç dinamikleri kendi içerisinde demokrasiyi ne kadar özümsediğini, farklı seslerin ortaya çıkmasıyla göstermektedir"

22.07.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Belediye Başkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi iç dinamikleri kendi içerisinde demokrasiyi ne kadar özümsediğini, farklı seslerin ortaya çıkmasıyla göstermektedir" denildi.

Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, yerel bir gazete muhabirinin sorusu üzerine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in, cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında kişisel düşüncelerini ortaya koyduğu belirtildi.

Bir ilin Şehrül-Emin'inin cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda kendi düşüncelerini açıklamakta özgür olduğu ifade edilen açıklamada, "Burdur Belediye Başkanı sayın Ali Orkun Ercengiz'in seçimi 30 Mart 2014 tarihinde bitmiştir. Sayın Ercengiz, Burdur halkının teveccühü ile yerel seçimlerde yüzde 44,4 oy alarak 4 bin 300 gibi tarihi bir farkla Burdur Belediye Başkanı seçilmiştir" denildi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Çınar'ın 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini, yerel seçimler ya da milletvekili seçimleriyle karıştırdığı öne sürülen açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçiminde seçilen her kim olursa olsun ülkenin cumhurbaşkanı olacağı kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ortodoğu'da Müslüman kanı akıyor. Ortadoğu'da barışın ve huzurun gelmesi için, Türkiye'nin eskiden olduğu gibi Ortadoğu coğrafyasında etkin ve başarılı bir güç olması için, Türkiye'nin ağırlığını koyup buna son vermesi için, başarılı bir dış politika izlemesi için, Ortadoğu'da kanın durması için uzlaşmaya ihtiyaç vardır. Uzlaşmaya sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu'nun da ihtiyacı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi iç dinamikleri kendi içerisinde demokrasiyi ne kadar özümsediğini farklı seslerin ortaya çıkmasıyla göstermektedir. Köktencilik ya da biat kültüründeki dayatmacılık sayın AKP İl Başkanı Mehmet Fatih Çınar'a da sirayet etmiştir."

Mehmet Fatih Çınar, bugün düzenlediği basın toplantısında, Ali Orkun Ercengiz'i yerel bir gazetede  yayınlanan cumhurbaşkanlığı seçimi hakkındaki açıklamaları nedeniyle eleştirmişti. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur Belediye Başkanlığı Basın Bürosu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement