Burdur'da Eğitim Yılı Törenle Başladı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Eğitim Yılı Törenle Başladı

Burdur\'da Eğitim Yılı Törenle Başladı

Yeni eğitim ve öğretim yılı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

15.09.2014 17:56

Yeni eğitim ve öğretim yılı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın anıta çelenk sunmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene Garnizon Komutan vekili Albay Harun Bakkal, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda da ayrı bir tören düzenlendi. Törene Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutan vekili Albay Harun Bakkal, 58'inci Piyade Alay Komutanı Albay Metin Karagöz, Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Emniyet Müdürü İbrahim Çalış, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

'ÖĞRETMENLER AZAMİ GAYRET GÖSTERMELİ'

Törende konuşan Vali Hasan Kürklü, Burdur'un eğitimde marka olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Öğretim ile eğitimin atbaşı götürülmesi gerektiğine işaret eden Vali Kürklü, Bizi biz yapan değerler, doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık, sevgi, saygı bunların hayat tarzı haline getirilmesi konusunda öğrencilerimizin eğitilmesi konusunda öğretmenlerimizin azami gayret göstermesini istirham ediyorum dedi.

'BEN DE ÖĞRETMEN ÇOCUĞUYUM'

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kendisinin de öğretmen çocuğu olduğunu ifade etti. Öğretmenliğin öneminden bahseden Başkan Ercengiz, belediye olarak kentteki okulların gerek fiziki koşullarında gerekse bahçe düzenlemelerinin yapılması için çalıştıklarını kaydetti.

39 BİN 220 ÖĞRENCİ VAR

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, yeni eğitim sisteminde bireylere bilgi aktarmak, bilgi yüklemek yerine bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi çok iyi kullanabilen, dinamik, özgüveni gelişmiş, soran, sorgulayan, kendini ifade edebilen, sağlıklı bir nesil yetiştirmenin amaçlandığını belirtti. Bayram Burdur'da 266 okul, 2 bin 347 derslikte 3 bin 419 öğretmen ve 39 bin 220 öğrenci bulunduğunu söyledi.

Tören folklor gösterisinin ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Eğitim Yılı Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement