Burdur'da Tkdk Yatırımları Açılışı ve Lansman Töreni - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Tkdk Yatırımları Açılışı ve Lansman Töreni

Burdur\'da Tkdk Yatırımları Açılışı ve Lansman Töreni

Burdur'da TKDK yatırımları açılışı ve lansman töreni Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörü tarafından IPARD I Yatırımları Toplu Açılışı ve IPARD II Lansman Töreni yapıldı.

28.01.2016 11:57

Burdur'da TKDK yatırımları açılışı ve lansman töreni

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörü tarafından IPARD I Yatırımları Toplu Açılışı ve IPARD II Lansman Töreni yapıldı.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Hasan Kürklü, Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yatırımcılar katıldı.

Törende konuşan Vali Hasan Kürklü, kırsal kalkınmanın ülke için önemine vurgu yaparken, yüzde 70'e varan hibelerin değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Bu noktada tanıtım faaliyetlerinin iyi yapılması gerektiğini aktaran Vali Kürklü, ilgili kurumların da bu konuda yatırımdan faydalanacak kişilere yol gösterme konusunda yardımcı olmasını istedi.

TKDK İl Koordinatörü Mesut Yıldıran da "2015 yılı sonu itibariyle IPARD I programını tamamlamış bulunmaktayız. 2011 yılında Türkiye çapında 4 sözleşme ile başladığımız bu yolda bugün 11 bin yatırımcımızla sözleşme imzaladık. Bu 11 bin projenin yatırım tutarı 6 milyar TL'dir ve TKDK, bu 6 milyar TL'nin 3.5 milyar TL'sini yatırımcılara hibe olarak vermiştir. Bugün de Burdur'da IPARD II lansman toplantısıyla aynı zamanda IPARD I programı kapsamında yatırım süreci tamamlanan 222 tesisin toplu açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Burdur'da 2013 yılından itibaren 7 çağrı ilanına çıkan TKDK'nın toplam 292 projeyle sözleşme imzaladığını aktaran Mesut Yıldıran, bu projelerin toplam yatırım tutarının yaklaşık 145 milyon lira, ödenecek destek miktarının ise yaklaşık 83 milyon lira olduğunu kaydetti. Aralık ayı sonu itibariyle yaklaşık 45 milyon TL hibe ödemesinin gerçekleştirildiğini, geriye kalan kısmın ise projelerin bitmesiyle yatırımcıların hebasına aktarılacağına işaret eden Mesut Yıldıran, "Destek verilen işletmelerde toplam 390 kişiye istihdam sağlanmıştır. 292 proje içerisinde süt hayvancılığından, kırsal turizme kadar toplam 7 sektörde projeler hayata geçirildi. TKDK hibeleri ile genç ve kadın girişimcilerin proje yapması teşvik edilmektedir. Bugüne kadar ilimizde yapılan yatırımlar için 40 yaş altı 105 genç girişimci ve 46 kadın girişimci kurumumuzdan hibe alarak kendi işletmesinin sahibi olmuştur" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra 222 projeyi temsilen 11 ilçeden birer proje sahibine temsili çekleri verildi. TKDK'nın destek verdiği 222 projenin protokol üyeleri ve yatırımcılar ile birlikte kurdele kesilerek açılışı yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Tkdk Yatırımları Açılışı ve Lansman Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement