Burdur'da Yolda Mahsur Kalan Lise Öğrencileri Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Yolda Mahsur Kalan Lise Öğrencileri Kurtarıldı

Burdur\'da Yolda Mahsur Kalan Lise Öğrencileri Kurtarıldı

Burdur'da kar yağışı nedeniyle kapanan Burdur- Antalya karayolunda çok sayıda vatandaş mahsur kaldı.

11.02.2015 13:02  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da kar yağışı nedeniyle kapanan Burdur- Antalya karayolunda çok sayıda vatandaş mahsur kaldı. Yolda mahsur kalan 7 lise öğrencisi de gece kurtarılarak kent merkezine getirildi.

Burdur'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, Burdur- Antalya karayolunun Çeltikçi Beli mevkiinde yolun kapanmasına neden oldu. Kayan 2 TIR'ın yolu kapatması nedeniyle bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Araçların saatlerce geçişine izin verilmediği bölgede, Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri vatandaşa kumanya dağıttı.

Merkeze bağlı Tekke ve Sarıova köylerinden taşımalı eğitimle Burdur İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen 7 öğrenciyi evlerine götüren servis aracı da yolda mahsur kaldı. Durumdan haberdar olan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, bölgeye gitti. Karakaya, öğrencileri kendi aracıyla kent merkezindeki Turizm Eğitim Merkezi'ne getirdi. Yemek ikram edilen öğrenciler, geceyi de burada geçirdi. TIR kazası sonrası kapanan yol, araçların kaldırılmasıyla saat 02.30 sıralarında tekrar ulaşıma açıldı.

Ağlasun İlçesi'nde kar yağışı yolları kapadı. İlçe merkezinin yanı sıra bağlı köylerde kar kalınlığı 30 santime ulaştı. Yukarı Yumrutaş, Hisarköy ve Çamlıdere köyleriyle ulaşım kesildi. Bucak İlçesi'nde de dün akşam etkili olan ve aralıkla süren kar yağışı sabah saatlerinde şiddetini artırdı. Kar yağışını fırsat bilenler sokağa çıkıp kartopu oynadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Yolda Mahsur Kalan Lise Öğrencileri Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement