Burdur Makü'de Öğretmen Yetiştirme Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Burdur Makü'de Öğretmen Yetiştirme Konuşuldu

Burdur Makü\'de Öğretmen Yetiştirme Konuşuldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) 'Öğretmen Yetiştirmede Değişimler, Dönüşümler, Uygulamalar' paneli düzenlendi.

30.11.2016 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) 'Öğretmen Yetiştirmede Değişimler, Dönüşümler, Uygulamalar' paneli düzenlendi.

MAKÜ Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 'Öğretmen Yetiştirmede Değişimler, Dönüşümler, Uygulamalar' konulu panel Veteriner Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Panele MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle ile Isparta, Denizli, Afyonkarahisar ve Muğla'dan akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Oturum başkanlığını Prof. Gökay Yıldız'ın yaptığı panelin açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle, "Bizim öğretmenlerimiz başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu toprakların vatan kılınması mücadelesi verdi. 15 Temmuz'da da bu millet bu eşsiz vatanın bölünmez bütünlüğünü dünyaya yeniden haykırdı. Öğretmenlik mesleği sadece bilgileri sınıfta öğrencilere aktarmak değildir. Öğretmenlik çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver 'Neden Araştırma- Sorgulamaya Dayalı Öğretmen Eğitimi', Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kazım Çelik 'Gelecekte Dünya ve Eğitim', Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Koray Kasapoğlu 'Öğretmen Eğitimi Araştırmaları', Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Mevlüt Gündüz ise 'Öğretmen Yetiştirmede Geçmiş, Bugün ve Gelecek' konulu sunumlar yaptı.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kazım Çelik, 20- 30 yıl sonra gelişen teknolojiyle öğretmenlere daha çok 'koçluk', 'antrenörlük', 'danışman' rolü düşeceğini söyledi. Teknolojik gelişmelerin yeni bir dünya dayattığını vurgulayan Çelik, "Bu yeni dünyada öğretmenliğin de evrilmesi ve yeni gelişmeler olması beklenecektir. Bu yeni gelişmelerden biri öğretmenlik günümüzde olduğu gibi belli bir grup öğrencinin sınıflara alınması ve 'bir bilen' olarak öğretmenin bilgilerini aktarması şeklinde mi olacak sorusu akla ilk gelendir. Teknolojinin bu kadar yoğun geliştiği dünyada elbette öğretmenliğin böyle sürmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Panelin sonunda MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Karakelle panelistlere MAKÜ 10'uncu Yıl porselen tabağı ve çiçek takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Makü'de Öğretmen Yetiştirme Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement