Burhaniye'de Zeytinyağlı Yemekler Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Zeytinyağlı Yemekler Yarıştı

Burhaniye\'de Zeytinyağlı Yemekler Yarıştı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 8.Uluslar arası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali etkinlikleri içinde düzenlenen Zeytinyağlı Yemekler Yarışması'nda büyük coşku yaşandı.

22.01.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 8. Uluslar arası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali etkinlikleri içinde düzenlenen Zeytinyağlı Yemekler Yarışması'nda büyük coşku yaşandı.

Ev hanımları ve lokantalar kategorisinde düzenlenen yarışmada 5 kişilik jüri 35 yemek arasında dereceye girenleri belirlemekte zorlandı. Hüsnü Pazarbaşı Gençlik ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Zeytinyağlı Yemekler Yarışması büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Fikret Akova, belediye meclis üyesi Süleyman Yavaş ve Masume Tuzkaya ile Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü M.Emin Akkılıç'ın da sonuna kadar izlediği yemek yarışmasında dereceye girenlere plaket ve hediye paketleri verildi.

Mahinur Sönmez'in sunuculuğunu üstlendiği yarışmada Işık Erkal, Hatice Yağcı, Dr. Mahmut Sarıoğlan, Melike Akova ve M. Hacer Turgut ta jüriyi oluşturdu. Yemekleri teker teker tadan jüri ev hanımları arasında yemeklerde Ayten Ekmen, Kerevizli Portakallı Yer Elması ile birinci olurken, Ayten Çandarlı da Kaynanamın Böreği ile dalında birinciliği aldı. Münevver Allı Güllü de Pekmezli Kurabiye ile tatlılar dalında birinci oldu.

Lokantalar kategorisinde ise Mira Lokantası Humus Yatağında Buğday Salata ile yemekler dalının birincisi olurken, Küçük Eser Lokantası da Krepli Isırgan Otu Böreği ile börekler dalında birinciliği elde etti. Ege Restaurant da Kaymaklı Höşmelim ile tatlılar da birinciliğin sahibi oldu. Yarışmanın sonunda dereceye girenlere birer hediye paketi ve plaket veren belediye başkanı Fikret Akova, katılımcılara teşekkür etti. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nin 8. defa kutladıklarını bildiren başkan Akova, "Bu yıl değişiklikler yaptık. Zeytin belgeseli hazırladık. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda yarışmaya katılan yemeklerle ilgili kitap hazırladık. Zeytin kültürün yaşatmak istiyoruz. Bunun için de hep zeytini konuşuyoruz. Bu kültürün içinde barış ve dostluğu yaşatmak istiyoruz. Festivalimize katılan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Zeytinyağlı Yemekler Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement