Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan Açıklaması

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan Açıklaması

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Uğur Ünalan, 46 vatandaşın burnu bile kanamadan kurtarılmalarının önemli olduğunu belirterek, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunun gösterildiğini söyledi.

20.09.2014 15:34

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Uğur Ünalan, 46 vatandaşın burnu bile kanamadan kurtarılmalarının önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunun gösterildiğini söyledi.

Büro Memur-Sen'in Sivas Bölge Toplantısı kentteki bir restoranda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünal Türkiye'nin Musul Konsolosluğunun, 11 Haziran'da kenti ele geçiren Irak Şam İslam Devleti Örgütü'nün hedefi haline geldiğini, Türk konsolosluk çalışanlarının rehin alındığı 11 Haziran'dan bugüne çok şeylerin söylendiğini belirtti.

Ünalan, "900'den fazla militanla düzenlenen baskında, Başkonsolosumuz Öztürk Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 49 konsolosluk personeli ve aileleri, konsolosluk binasından çıkarılarak şehrin başka bölgesine götürüldü. Aradan 102 gün geçti. Cenab-ı Allah'a şükürler olsun ki, görsel basından, bu sabaha karşı 49 vatandaşımızın serbest bırakıldığı ve Türkiye'ye getirildiğini öğrendik. Bu mutlu haber, bizleri, Memur-Sen ve Büro Memur-Sen ailesini güzel bir sabaha hazırlama fırsatı verdi. Türkiye'nin Musul Başkonsolosu ve 48 Türk vatandaşı, 3 ayı aşkın bir süredir Musul'da rehin tutuluyordu. Milli İstihbarat Teşkilatımızın haftalardır süren yoğun çalışmaları neticesinde, bu gece sabaha karşı 46 vatandaşımız ülkemize getirildi. Alıkonulan 46 vatandaşımız sağ salim Türkiye'ye ulaşmıştır" dedi.

Ailelerin bu zorlu süreçte büyük bir sorumluluk içinde hareket ettiğini belirten Ünal, "Bu zorlu süreç içerisinde, bir taraftan acıyı yüreğinde tutup Türkiye Cumhuriyeti devletine olan güveninden dolayı, umutlu bekleyiş ve sorumluluk içinde hareket eden 49 vatandaşımızın ailelerine ve toplumumuzun tüm kesimlerine teşekkür ediyorum. 49 vatandaşımızın kurtarılması için büyük çaba sarf eden Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarımıza, müsteşarımıza ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, bu mutlu olayı bizlere yaşattıkları için Büro Memur-Sen adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin gelinen noktada büyük bir devlet olduğunu gösterdiğini ifade eden Ünalan, "Bu süreç içerisinde gerçekten çok dirayetli olmamız gerekiyordu, soğukkanlı olmamız gerekiyordu. Türkiye'nin güçlü bir devlet, güçlü bir ülke olduğunu ifade etmiştik. Geldiğimiz noktada bu gücümüzü bir kez daha hissettirerek 46 kardeşimizin burnu bile kanamadan, kılına bir zarar gelmeden ülkemize gelmesi ülkemizin büyük bir devlet olduğunun göstergesidir" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement