Bursa'da Kar Hayatı Felç Etti - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Kar Hayatı Felç Etti

Bursa\'da Kar Hayatı Felç Etti

Bursa’da yoğun kar yağışı hayatı felç etti.

19.02.2015 10:14

Bursa'da yoğun kar yağışı hayatı felç etti. İzmir, Mudanya, Ankara yolunda araçlar yollarda kaldı. Belediye ekiplerinin geceden tedbir almaması vatandaşları çileden çıkarttı. Mudanya Yolu'nda kalan araçlar traktörlerle kurtarıldı. Kent merkezinde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gelirken, belediye otobüsleri, belediyenin tuzlama araçları da kazaya karıştı. Şehir merkezinde kar kalınlığı yarım metreye yaklaştı.

Bursa'da dün gece etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Okulların tatil edildiği Bursa'da yolları temizlemekte yetersiz kalan belediye ekipleri vatandaşların tepkisine sebep olurken, zincirsiz çıkan araçlar yollarda kaldı. Şehir merkezinde kar kalınlığının 40 santimetreye ulaşması en çok çocukları sevindirdi.

Vatandaşlar, kısa mesafede araçlarını çıkartmayıp işyerlerine yürüyerek gitmeyi tercih ederken, metro ve tramvayı kullananlar zamanında gidecekleri noktalara ulaştı. Şehrin yüksek yerlerine buzlanma nedeniyle otobüsler ve araçlar çıkamadı.Bursa ve ilçelerine bağlı yaklaşık 300'e yakın köy yolu kar nedeniyle kapanırken, birçok köyle de irtibat kesildi.

İZMİR YOLU KİLİTLENDİ, MUDANYA YOLUNDA TRAKTÖRLER DEVREDE

Kar en çok Bursa'nın batı bölgesinde etkili oldu. Nilüfer ve Mudanya yolunda araçlar güçlükle ilerledi. Şehir içinde trafik kilitlenme noktasına geldi. Dün geceden beri kapalı olan Bursa İzmir karayolu ise trafiğe açıldı. Mudanya yolunda ise yolda kalan araçları traktörler kurtardı. Şehir merkezinde buzlanma sebebiyle çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Belediye otobüsleri ve kar tuzlama araçları da kazalara karıştı. Terminalden ise şehirlerarası otobüslerin zincirsiz çıkışına izin verilmiyor. İzmir ve Ankara yönünde de TIR'ların geçişine müsaade edilmiyor.

SOĞUĞA ALDIRMADAN ŞORTLA KOŞU YAPTI.

Bursa merkezinde ilginç bir görüntü de yaşandı. 60 yaşlarında bir vatandaş kar ve soğuk havaya aldırmadan şort ile koşu yapması dikkatleri üzerine çekti. Altıparmak Caddesi'nde koşan ihtiyar delikanlı, vatandaşların bakışlarına aldırmadan sabah sporunu yapmaya devam etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Kar Hayatı Felç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement