Bursa Katı Atık Tesisine Karşı Çıkan Mahalleliden Belediye Önünde Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Bursa Katı Atık Tesisine Karşı Çıkan Mahalleliden Belediye Önünde Oturma Eylemi

Bursa Katı Atık Tesisine Karşı Çıkan Mahalleliden Belediye Önünde Oturma Eylemi

Katı atık tesisine karşı çıkan mahalleliden belediye önünde oturma eylemiBursa'nın Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi'nde, 'Katı Atık Yakma ve Bertaraf Tesisi' kurulmasına karşı çıkan vatandaşlar ve çevreciler, Bursa Büyükşehir Belediye Binasına gelerek eylem yaptı.

23.05.2016 19:07

Katı atık tesisine karşı çıkan mahalleliden belediye önünde oturma eylemi

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi'nde, 'Katı Atık Yakma ve Bertaraf Tesisi' kurulmasına karşı çıkan vatandaşlar ve çevreciler, Bursa Büyükşehir Belediye Binasına gelerek eylem yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe ile meclis topllantısı olduğu için görüşümeyen grup oturma eylemi yaptı.

Merkez Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi'nde yapılmak istenen Katı Atık Yakmak ve Bertaraf Tesisi'ne karşı çıkan mahalle sakinleri ve çevreciler, öğle saatlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Binası önünde toplandı. 200 kişilik grup ellerindeki pankartlarla slogan atarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi, belediye önüne çağırarak açıklama yapmasını istedi. Ak Partili Altepe'nin meclis toplantısında olduğunu ve bu yüzden gelemeyeciğini duyan mahalle sakinleri, durum üzerine belediyeye girmek istedi. Polis ve zabıta ekipleri vatandaşları sakinleştirerek binaya girmelerine engel oldu. Daha sonra oturma eylemi yapan grup slogan atmaya devam etti. Kayapa'ya böyle bir atık tesisinin yapılmasına karşı olduklarını belirten mahalle sakini Nurettin Yüce, Bu tesisin yapılmak istendiği yerde bizim su havzalarımız var, biz oradan su içiyoruz. Bu yüzden mahalleli olarak tepkiliyiz. Protestomuza belediye binası önünde devam ediyoruz.ö diye konuştu.

BELEDİYE LOGOLU ŞAPKAYLA EYLEME KATILDI

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin resmi bayramlarda hediye ettiği ve üzerine logosunun bulunduğu şapkayla eyleme katılan genç bir kızın, 'Kayapa'ya dokunan eller kırılsın', 'Tesis yapma boşuna, yıkacağız başına' diyerek slogan atması dikkatlerden kaçmadı. Grup oturma eyleminin sonlanmasıyla olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Katı Atık Tesisine Karşı Çıkan Mahalleliden Belediye Önünde Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement