Bursa Valiliği, Kriz Merkezi Oluşturdu - Son Dakika
Yerel

Bursa Valiliği, Kriz Merkezi Oluşturdu

Bursa Valiliği, Kriz Merkezi Oluşturdu

Bursa Valiliği, 3 gündür aralıksız yağan kar dolayısıyla kent merkezi ve ilçelerinde kardan dolayı meydana gelen olayları takip etmek üzere kriz merkezi oluşturdu.

07.01.2015 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valiliği, 3 gündür aralıksız yağan kar dolayısıyla kent merkezi ve ilçelerinde kardan dolayı meydana gelen olayları takip etmek üzere kriz merkezi oluşturdu.

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde kurulan kriz merkezinde incelemelerde bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kriz merkezinde ilgili kurumların temsilcilerinin bulunduğunu ve acil durumun sonuçlanıncaya kadar devam edileceğini söyledi. Her kurumu temsil eden arkadaşların buraya gelen bilgileri hızlı bir şekilde kendi kurumlarına ileterek sorunları çözmeye çalışacaklarını aktaran Karaloğlu, kurumlar arasında organizasyonu gerektirecek durum olduğunda da bu ekibin organizasyonu hemen sağlayacağını bildirdi. Yarın akşama kadar kentte kar yağışının devam edeceğini belirten Karaloğlu, il genelinde okulların yarın tatil edildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Şu anda bölgemizde kapalı karayolumuz yok. Ankara yolu Mezitler Vadisi, İstanbul yolu Yalova istikameti ve İzmir yolu Balıkesir istikameti açık. Özellikle Mezitler Vadisi'nde sıkıntımız var. Kar kalınlığı iki metreye yaklaştı. Mezitler Vadisi'ne tırları ve kar lastiği ile zinciri olmayan araçları sokmuyoruz. Normale dönünceye kadar da bu araçları Mezitler Vadisi'ne sokmama kararımız var. Çünkü yol çok kaygan. Dorseli tırlar kayarak yolu kapatıyorlar. Onun için şoförlerimizden anlayış bekliyoruz. Tırları gönderirsek o yolu açık tutma şansımız yok. Balıkesir-İzmir yolunda yaşanan durumu Ankara yolunda yaşama riskimiz var. O duruma sokmamak için araçları bekletiyoruz. Oradaki şoför arkadaşlara Kızılay aracılığıyla 900 paket erzak dağıtıldı."

205 MAHALLENİN YOLU KAPALI

Mahalle ve köy yollarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin arazide çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Karaloğlu, tipi yağışının olduğunu ve açılan yolların tekrar kapandığını aktardı. Kapanan yolların tekrar açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Karaloğlu, "Şu saat itibariyle 205 mahallenin yolu kapalı durumda. Hava durumu fırsat verdikçe mahallelerimizin yollarını hızlı bir şekilde açmaya devam edeceğiz. Elektrik olarak da soğuğa bağlı olarak enerjisi olmayan mahalle sayımız artıyor. 30 mahallemize de şu an itibariyle elektrik veremiyoruz" diye konuştu.

Karaloğlu, şehir merkeziyle ilçelerde elektrik dağıtımıyla ilgili bir sorunun olmadığına değinerek, "Gemlik Dikilitaş bölgesinde üç aylık kanamalı bir gebe kadına bölgedeki 4 metrelik kar dolayısıyla ulaşamadık. Şu anda Büyükşehir Belediyesinin yol açma ekipleri ile AFAD, 112 ve UMKE'nin ekipleri arazide. Hastamıza bu gece ulaşabiliriz diye temenni ediyoruz. İnşallah bir sorun olmadan hastayı alıp hastaneye ulaştırmış oluruz" ifadelerini kullandı.

Uludağ yolunun gün içerisinde ağaçların devrilmesinden dolayı zaman zaman ulaşıma kapandığını vurgulayan Karaloğlu, "Yola 30'a yakın ağaç devrilmişti. O ağaçlar kaldırıldı. Akşam üzeri Uludağ yolu açıldı. Yine kapanabilir. Bu bir afet durumu. Mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımızın da bize yardımcı olması lazım. Kesinlikle kış lastiği ve zincir hazırlığı olmadan hiç kimsenin trafiğe çıkmaması gerekir. Bu konuda vatandaşlarımızın bize yardımcı olması lazım. Gece kentte sıcaklığın sıfırın altında 10 derecelere kadar düşeceği söylendi. Çok acil işi veya evden çıkma mecburiyeti olmayan vatandaşlarımızın evden çıkmamasını öneriyoruz. İnşallah bu durumu el birliğiyle aşarız" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa Valiliği, Kriz Merkezi Oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement