Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Atatürk'ün vefatının 76. yılı dolayısıyla Tekirdağ'ın Ergene ve Malkara ilçeleri ile Edirne'nin Enez ilçesinde anma töreni düzenlendi.

10.11.2014 19:17

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında Tekirdağ'ın Ergene ve Malkara ilçeleri ile Edirne'nin Enez ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Ergene ilçesinde, Atatürk Meydanı'ndaki anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda devam eden programda, "Atatürk" konulu sinevizyon gösterisi yapıldı ve Atatürk Oratoryosu gerçekleştirildi.

Hava Savunma Üsteğmeni Erhan Arslan, törendeki konuşmasında, Türkiye'nin kurucusu başöğretmen ve ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün yokluğunu ve acısını, ebediyete intikal edişinin 76. yılında da derinden hissettiklerini söyledi.

Törene, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Garnizon Komutanı Hava Savunma Binbaşı Halil Kökdemir, Ergene Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Malkara

Malkara Hükümet Meydanı'nda ise Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Kültür Sarayı'nda devam eden törende, Malkara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği program sunuldu.

Törene Kaymakam Mahmut Halal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Eyyüp Gürler, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Enez

Edirne'nin Enezi ilçesinde ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk bayrağı yarıya indirildi.

Tören, Enez Çok Programlı Anadolu Lisesinde devam etti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement