Büyükbaş Hayvanlar İçin Şap Zamanı Geldi - Son Dakika
Yerel

Büyükbaş Hayvanlar İçin Şap Zamanı Geldi

Büyükbaş Hayvanlar İçin Şap Zamanı Geldi

Tekirdağ’a bağlı Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ilçedeki büyükbaş hayvanların şap aşılarının hafta sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

04.04.2014 10:58

Tekirdağ'a bağlı Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ilçedeki büyükbaş hayvanların şap aşılarının hafta sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Eda Göktepe, bugüne kadar toplam 3 bin 370 büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldığını, 15 Nisan'dan sonra da küçükbaş hayvanların şap aşılarının yapılacağını kaydetti.

Tüm Trakya'da olduğu gibi Tekirdağ'a bağlı Kapaklı ilçesinde de besiciler büyükbaş hayvanlarına şap aşılarını yaptırmaya başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Trakya genelinde büyükbaş hayvanların şap aşısı olma zamanlarının geldiğini belirtti.

Yetkililer Kapkalılı besicilere büyükbaş hayvanlarına şap aşısı yapmaları konusunda çağrıda bulunurken, Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak ilçedeki besicilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Pınarça ve Karaağaç Mahalleleri hariç Kapaklı genelinde başlatılan büyükbaş hayvanların şap aşılarının tamamlandığını ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Eda Göktepe, "Bugüne kadar toplam 3 bin 370 büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldı" dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 4 bin 820 adet büyükbaş, 4 bin 300 de küçükbaş hayvanın şap aşısı programına alındığını kaydeden Göktepe, hafta sonuna kadar büyükbaş hayvanların şap aşılarının tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Büyükbaş hayvanların şap aşılarının tamamlanmasının ardından küçükbaş hayvanların brusella aşılarının yapılacağını ifade eden Veteriner Hakim Eda Göktepe, "15 Nisan'a kadar Brusella aşılarını tamamlamayı hedefliyoruz. Daha sonra da küçükbaş hayvanların şap aşılarını yapacağız" diye konuştu. Göktepe, konuyla ilgili telefondan ya da Kapaklı Belediyesi Hizmet Binası'nın 8'inci katında bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden detaylı bilgi alınabileceğini belirtti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükbaş Hayvanlar İçin Şap Zamanı Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement