Büyükelçiden Kenya'ya Yatırım Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Büyükelçiden Kenya'ya Yatırım Çağrısı

Kenya Ankara Büyükelçisi, sanayici ve iş adamlarına Kenya'da yatırım avantajlarını anlatırken; enerji, sağlık, tarım ve eğitimde yatırım açığı olduğuna dikkat çekti.

25.07.2014 11:30  Güncelleme: 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kiptiness Lindsay Kimwole, Başkentli sanayici ve işadamlarına yatırım avantajlarını anlatırken; enerji, sağlık, tarım ve eğitimde yatırım açığı olduğuna dikkat çekti.

Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin "İhracat Avcıları" projesinde hedef pazarlardan olan Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Kiptiness Lindsay Kimwole, Kenya ve Türkiye'nin samimi diplomatik, siyasi ve ticari ilişkiler içerisinde olduğunu ifade etti.

-""İHRACAT AVCILARI' PROJESİNİN HAYIRLI OLMASINI ÜMİT EDİYORUZ"-

OSTİM merkezli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Bilkent Otel'de gerçekleştirdiği iftar yemeği ve "İhracat Avcıları" projesinin tanıtımında konuşan Büyükelçi Kimwole, dini bir süreç olarak Ramazan'ın yalnızca oruç tutmak değil, aynı zamanda, birlik ve dostluk bağlarını pekiştirmek için aile ve arkadaşlara ayrılan zaman olduğunu ifade etti. Türkiye ve tüm Müslüman dünyasındaki Müslümanların mübarek Ramazan ayını kutlamak istediğini belirten Kimwole, şunları kaydetti:

"Aktif Sanayici ve İş adamları derneğinin başlatmış olduğu "İhracat Avcıları' projesinin hayırlı olmasını ümit ediyoruz. Bu yılın Nisan ayında Kenya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ekselansları Uhuru Kenyetta Türkiye'yi ziyaret etmiş ve Türk siyaset ve ticaret liderleriyle görüşmeler gerçekleştirerek ticaret ve yatırım anlaşmalarından güvenliğe kadar bir yelpazede 10 çift yönlü anlaşmaya imza atmıştır. Türk yatırımcılar şimdi Kenya'daki yatırımlarının güvenliği konusunda temin olmuşlardır ve bu doğrultuda sizi Kenya'ya yatırım yapma konusunu ciddi bir şekilde değerlendirmeye çağırıyorum. Kenya'ya yatırım yapmanın 10 yıl vergi muafiyeti ve karların geri gönderilmesi, Serbest Üretim Bölgeleri'ndeki yüzde 30 vergiye kıyasla azaltılmış yüzde 20 vergi ve ekipmanlarınızı vergiden muaf olarak getirebilmek gibi avantajları söz konusudur. Enerji sektörü, sağlık tesisleri ve eğitim sektörü, iletişim, bilişim teknolojileri, tarıma dayalı işler ve sulama alanlarında yatırım fırsatları mevcuttur."

-"REFAH DÜZEYİMİZİN ARTMASINA KATKI SAĞLAMAK BİZLERİN VAZİFESİ"-

Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Bülent Erdoğan, gecede yaptığı konuşmada öncelikle Ramazan Ayı'nın önemine vurgu yaparak, "Unutmamak gerekiyor ki, iş dünyasının omurgası olan biz Sivil Toplum Kuruluşlarının, sosyal ve toplumsal konulardaki sorumlulukları ve bu konulardaki faaliyetleri, iştigal konularımızdaki faaliyetler kadar önem arz ediyor. Bu sebeple dengeleri muhafaza etmek, eğitim ve kalkınma konusunda sorunlara çözüm geliştirmek, refah düzeyimizin artmasına katkı sağlamak bizlerin vazifeleri oluyor" dedi.

Projenin tanıtımı ile konuşmasını sürdüren Erdoğan, "İhracat Avcıları" projesini 20 üye firmaları ile Kenya, Moldova, Kazakistan, Senegal ve Venezuela öncelikli olmak üzere başlattıklarını Ekvator, Fas, Gine, Güney Kore, Iran, Kolombiya, Kongo, Ruanda, Rusya,Taywan, Uganda ve Zambiya'nın da Pazar ülkeler arasında yer aldığını ifade etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Büyükelçiden Kenya'ya Yatırım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement