Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın En Güzel Balkon ve Bahçesini Seçiyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın En Güzel Balkon ve Bahçesini Seçiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere yarışma düzenliyor.

26.01.2016 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere yarışma düzenliyor. "En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması"nda dereceye girenlere toplam 35 bin lira ödül verilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, halkın çevre düzenlemesi ve kent peyzajına ilgisini teşvik ekmek amacıyla Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerini kapsayan "En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması" düzenlenecek.

Akdeniz Üniversitesi, Peyzaj Mimarları Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, EXPO 2016 Ajansı, Antalya Kent Konseyi, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, ANTEPE İnşaat ve Ticaret AŞ'nin destekleriyle gerçekleşecek yarışmada toplam 35 bin lira ödül dağıtılacak.

"En Güzel Balkon", "En Güzel Konut Bahçesi", "En Güzel Apartman Bahçesi", "En Güzel Site Bahçesi", "En Güzel İşyeri Bahçesi" kategorilerinde düzenlenen yarışmaya, bu konuda profesyonel hizmet veren, kişi, kurum ve kuruluşlar ile 18 yaşından küçükler katılamayacak. Kaleiçi ve Şarampol Caddesi, Büyükşehir Belediyesi'nin bu çerçevede yürüttüğü proje çalışmaları kapsamında bulunduğu için yarışma dışında tutuldu.

Yarışmaya katılmak isteyenlerler büyükşehir belediyesinin resmi internet sitesi www.antalya.bel.tr adresinden temin edecekleri başvuru formunu doldurup, yarışmaya katıldıkları mekanının dijital ve basılı fotoğraflarını ekleyerek 29 Mart-29 Nisan tarihleri arasında büyükşehir belediyesine elden teslim edecek.

Yarışmada her kategoride ilk 3 sırada yer alan yarışmacılara ödül verilecek. Yarışmanın birincileri 4'er bin lira, ikincileri 2 bin, üçüncüler ise biner lira ödülün sahibi olacak. Jüri, 2-14 Mayıs tarihleri arasında yapacağı değerlendirmenin ardından 21 Mayıs'ta sonuçları açıklayacak. Yarışma ödülleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen törende verilecek.

Yarışmanın seçici kurulu şu isimlerden oluşuyor: İbrahim Evrim (Antalya Büyükşehir Belediyesi), Ahmet Tezel (Antalya Büyükşehir Belediyesi), Prof. Dr. Veli Ortaçeşme (Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü), Doç. Dr. Hacer Mutlu Danacı (Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü), Keziban Arıcan (TMMOB Peyzaj Mimarları Odası), Ömer Gündeşlioğlu (Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği), Ahmet Caner Tamer (EXPO 2016 Ajansı), Sezen Gıran Taşçıoğlu (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü), Merve İnci (Antepe İnşaat ve Ticaret AŞ).

Yarışmanın seçici kurulu değerlendirmelerinde, mekanın genel tasarımı, estetik görünüşü ve bakımlılığı, işlevselliği, bitki kompozisyonu, kullanılan yapı ve dekorasyon elemanlarının uygunluğu, kullanılan yapısal ve bitkisel malzemelerin uyumuna dikkat edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın En Güzel Balkon ve Bahçesini Seçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement