Büyükşehir'de Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'de Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

Büyükşehir\'de Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

On bir ayın sultanı Ramazan ayının, Antalya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek şenlikler, gösteriler, konserler, iftarlar ve hemşehri buluşmaları ile dolu dolu yaşanacağı belirtildi.

12.06.2015 14:27

On bir ayın sultanı Ramazan ayının, Antalya'da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek şenlikler, gösteriler, konserler, iftarlar ve hemşehri buluşmaları ile dolu dolu yaşanacağı belirtildi.

Ramazan Şenlikleri'nin 19 Haziran Cuma akşamı Karaalioğlu Parkı'nda başlayacağı, 1 ay boyunca kurulacak iftar çadırlarında 180 bin kişiye yemek ikramı yapılacağı ve geçen yıl hayata geçirilen ve büyük beğeni toplayan acil iftariyelik hizmetinin bu yıl da devam edeceği kaydedildi. Şenlikler kapsamında 1 ay boyunca Karaalioğlu Parkı içerisinde farklı etkinlikler düzenleneceği bildirilirken, 19 Haziran'da Konya Sema Topluluğu ve Tasavvuf Musikisi korosunun bir konser vereceği belirtildi.

Şenliklerde Baha, Orhan Hakalmaz, Burak Ahıskalı, Asım Akkuş, Latif Doğan, Orhan Aykut, Hasan Yılmaz gibi ünlü sanatçılar sahne alacağı, dinletiler, sema gösterileri, hemşehri gecelerinin halkla buluşacağı, Karaalioğlu Parkı içerisinde kurulan nostaljik Ramazan çarşısında pamuk helvacısı, elma şekercisi, macuncusu, lokmacısı, mısırcısı, şerbetçisiyle unutulmaya yüz tutmuş Ramazan gecelerinin yaşatılacağı ifade edildi. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun da Ramazan boyunca bütün ilçelerde konser vereceği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam 6 bin kişiye iftar yemeği ikram edileceği, Karaalioğlu Parkı orta miradorda kurulacak iftar sofrasında her gün bin kişinin orucunu açabileceği kaydedildi. Ayrıca Ermenek Kültür Çadırı, Çamlıbel Kültür Çadırı, Tıp Fakültesi Acil Servisi, Araştırma Hastanesi Acil Servisi, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi önü ve Otogarda da vatandaşın iftarını yapması için paket halinde iftar yemeği servisi yapılacağı, yoğun trafiğin yaşandığı Sanayi, Migros, Çallı, Meydan, Hal, Demokrasi, kavşaklarında ise vatandaşlara yemek dağıtımı yapılacağı ifade edildi. Böylece 1 ay boyunca 180 bin kişinin iftar yapmasının sağlanacağı, dar gelirli olduğu tespit edilen 10 bin vatandaşa da gıda paketi dağıtılacağı açıklandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'de Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement