Çağın Sorunları Karşısında Eğitim" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Çağın Sorunları Karşısında Eğitim" Sempozyumu

Bayburt'ta, 14 üniversiteden 24 akademisyenin katılımı ile "Çağın Sorunları Karşısında Eğitim" konulu sempozyum düzenlendi.

06.05.2014 16:32  Güncelleme: 16:36

Bayburt'ta, "Çağın Sorunları Karşısında Eğitim" konulu sempozyum organize edildi.

Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açılış programına Vali Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkan Vekili Filiz Öztürk, Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ünlüer, burada yaptığı konuşmada, köklü geçmişe sahip Bayburt'ta böyle bir sempozyumun yapılmasını önemsediğini belirterek, şunları söyledi:

"Bayburt artık bu tür sempozyumlarla, bilimsel toplantılarla anılmalıdır. Bayburt için son günlerde yaşadığımız çok önemli ve gurur verici bir konu ise hayallerinin peşine koşan Prof. Dr. Hüsamettin Koçan hocamızın köyünde kurduğu müzenin, 2014 yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülünü kazanması. Bu bizim için inanılmaz bir mutluluk çünkü Türkiye'nin en küçük vilayeti Avrupa'nın en prestijli ödülünü kazandı."

Coşkun, eğitimin milli tarafının olması gerektiğini ifade ederek, "Eğitim, çağın sorunlarının karşısında mı içinde mi yoksa kaynağı mı? Sempozyumda bu konular gündeme gelip tartışılacak" dedi.

Bayburt Üniversitesince organize edilen ve 14 üniversiteden 24 akademisyenin katıldığı sempozyum yarın sona erecek. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çağın Sorunları Karşısında Eğitim' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement