Çakırca, 'Yerel Esnafa Sahip Çık' Çağrısını Yineledi - Son Dakika
Yerel

Çakırca, 'Yerel Esnafa Sahip Çık' Çağrısını Yineledi

Çakırca, \'Yerel Esnafa Sahip Çık\' Çağrısını Yineledi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Ayvalık Esnaf Odası Başkan Vekili Melih Çakırca, ilçe genelinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

15.11.2015 14:06

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Ayvalık Esnaf Odası Başkan Vekili Melih Çakırca, ilçe genelinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Kısa bir süre önce Ayvalık Esnaf Odası öncülüğünde 'Yerel Esnafa Sahip Çık' sloganıyla vatandaşlara yönelik bir kampanya başlatılmasını sağlayan Melih Çakırca, esnaf ve sanatkarları zor günler geçirdikleri bu günlerde yalnız bırakmıyor.

Her gün en az 20 esnaf ve sanatkarı dükkanlarında ziyaret eden Çakırca, sorunları dinlerken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu'nun girişimleri sonucunda kazanılan yeni haklar konusunda da esnafları bilgilendiriyor.

Bu kapsamda önceki gün Perakende Sebze Hali'nde esnafları tek tek ziyaret eden Ayvalık Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Ayvalık Esnaf Odası Başkan vekili Melih Çakırca kasap, manav, şarküteri ve çay ocağı esnafıyla bir araya geldi.

Ayvalık merkez başta olmak üzere Altınova ve Küçükköy ile kırsal mahalellerdeki esnafa can suyu verebilmek umuduyla başlattıkları 'Yerel Esnafa Sahip Çık' kampanyasının tüm hızıyla sürdüğünü ve kampanya sayesinde esnafın alışverişlerinde yüzde 5 ile 10 arasında değişen bir yükseliş ivmesinin yakalandığını ifade eden Çakırca bu tür kampanyaları sürdürmek için Ayvalık Esnaf Odası yönetimi kapsamında çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Esnaf ve sanatkarların ülke genelinde dev market zincirleri ve uluslar arası firmaların neredeyse her mahalleye girmesi nedeniyle iflas etme noktasına geldiğini ifade eden Melih Çakırca, "Gerek hijyen, gerekse alışveriş kolaylıkları nedeniyle vatandaşlarımız genelde evlerini ihtiyaçlarını bu zincir marketlerden yapmayı tercih ediyor. Ancak en zorda kaldığımız zamanlarda cebimizde tek kuruş para kalmadığı zamanlarda mahalle bakkalımızın veresiye defterine ihtiyaç duyabiliyoruz. Büyük marketler veresiye sistemi ile çalışmadığı için bu anlarımızda imdadımıza mahalle bakkalları yada tanıdığımız esnaflar yetişiyor. Bu yetmiyor, hastamız yada cenazemiz olduğunda hastanelere yada kabristana ilk koşan yine bu esnaflarımız oluyor. Bu yüzden de yerel esnafımızın ayakta kalması lazım. Bunun içinde kara gün dostu olan esnaf ve sanatkarlarımıza vatandaşlarımızın sahip çıkması ve onların ayakta kalmasına katkı vermesi gerekiyor. Unutulmasın ki; ülkemizde esnaf ve sanatkar yok olursa, ülke ekonomimizin bel kemiği kırılmış olur" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çakırca, 'Yerel Esnafa Sahip Çık' Çağrısını Yineledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement