Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da - Son Dakika
Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa\'da

"Polis ekipleri, milletin huzuru ve mutluluğu için kendi canını göz kırpmadan veren kişilerdir, o nedenle 75 milyon kişi onlara minnettardır" dedi.

17.11.2012 22:01

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,

"Polis ekipleri, milletin huzuru ve mutluluğu için kendi canını göz kırpmadan veren kişilerdir, o nedenle 75 milyon kişi onlara minnettardır" dedi.

Bakan Çelik, kentteki temasları kapsamında bir süre önce asfaltlanan Çamlıdere, Battal ve Beşikdüzü köy yollarının açılışına katıldı. Yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Çelik, daha sonra Bakımlı köyüne geçerek, vatandaşın sorunlarını dinledi.

Köye gelişinde davul zurnayla karşılanan Faruk Çelik, köylülerin içme suyu problemi ve inşaatı devam eden camideki eksikliklerin giderilmesi için yetkililere çalışma yapılması talimatını verdi.

-KGYS ve Asayiş Ekipler Amirliği açılışı

Bakan Çelik, köyden ayrıldıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi'nin (KGYS) açılışını yaptı. KGYS'nin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden ve bu sistemin güvenli bir şehir olarak bilinen Şanlıurfa'yı daha da güvenli hale getireceğini aktaran Çelik'e, sistemin işleyişiyle ilgili bilgi verildi.

Daha sonra Sancaktar Mahallesi'ndeki Asayiş Ekipler Amirliği binasının açılışı için düzenlenen törene katılan Faruk Çelik, yaptığı konuşmada, "Polis ekipleri, milletin huzuru ve mutluluğu için kendi canını göz kırpmadan veren kişilerdir, o nedenle 75 milyon kişi onlara minnettardır" dedi.

Kamu adına görev yapan polislerin gösterdiği başarının takdire şayan olduğunu aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Bazen gazete ve televizyondaki görüntüler, özellikle biber gazıyla ilgili yapılan değerlendirmelerle ilgili yansımalarla olay anlarının çok farklı olduğunu hepimizin dikkate alması gerekiyor. Olayın yansıtılışı başka bir ortamda ama olayın cereyan ettiği yer farklı bir ortamda. Güvenlik güçlerimiz kanunlar çerçevesinde hizmet sunan veya gösteri yapan, hak arama yollarını arayan hiç kimseyle bir sorunu olmadan, güvenlik içerisinde o eylemlerini, o gösterilerini yapma konusunda destek ve katkı sağlıyor. 'Ama kanun tanımam, nizam tanımam, milletin huzurunu dinlemem, milleti huzursuz etmek için varım' diyorsa birisi o da tabi ki yine hukuk devleti içerisinde bu huzursuz ortamın oluşmaması için kendisine verilen yetkiyi kullanacaktır. Olayları bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Keyfi, rastgele, milletin huzuru adına yapılan görevi dikkate almadan yapılacak değerlendirme, yazılacak yazıların bu anlamda hiç bir kıymeti harbiyesinin olmadığını da bilmenizi istiyorum."

Bakan Çelik, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü'nce başlatılan "Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım" projesi kapsamında motosiklet sürücülerine kask dağıttı.

-Onuruna verilen yemeğe katıldı-

Bakan Çelik, Rışvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından onuruna verilen akşam yemeğine de katıldı.

Faruk Çelik, davete katılan aynı zamanda Rışvan aşireti mensubu da olan AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile uzun yıllar siyaset yaptıklarını belirterek, Fırat'tan çok şey öğrendiğini söyledi. Fırat ise Faruk Çelik'in Şanlıurfa'dan milletvekili olmasının kent için büyük bir kazanım olduğunu kaydetti.

Son olarak AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Bakan Çelik, burada İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.

Bakan Çelik'e, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Yahya Akman, Mahmut Kaçar, ve Abdülkerim Gök eşlik etti.

Muhabir: Eşber Ayaydın/ Mehmet Güldaş

Yayıncı: Erdem Gültekin - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement