Çalışmak ve Yaşamak İçin İdeal 4. Şehir "Tekirdağ" - Son Dakika
Güncel

Çalışmak ve Yaşamak İçin İdeal 4. Şehir "Tekirdağ"

İş ve ekonomi dergisi Forbes'ın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de "Çalışmak ve Yaşamak için En İdeal Kent" sıralamasında Tekirdağ 4. sırada yer aldı.

14.10.2016 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş ve ekonomi dergisi Forbes'ın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de "Çalışmak ve Yaşamak için En İdeal Kent" sıralamasında Tekirdağ 4. sırada yer aldı.

Tekirdağ Sanayi ve Ticaret Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın önde gelen iş ve ekonomi dergilerinden Forbes'ın Türkiye bürosunun "Çalışmak ve Yaşamak için En İdeal Kent" başlığı altında yaptığı çalışma ile çalışmak ve yaşamak için en ideal kent sıralamasında İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından Tekirdağ'ın 4. sırad yer aldığını kaydetti.

Tekirdağ'ın, bu konumu fazlasıyla hak ettiğini ifade eden Günay, bu potansiyeli kullanmak adına şehrin tüm kanaat önderlerini güç birliğine davet etti.

Günay, şunları kaydetti:

"İstanbul gibi büyük bir metropolün komşusu olarak, Asya'yı Avrupa'ya bağlayan yolların kavşak noktasında yer alan, 134 kilometrelik sahilinde ülkemizin önemli limanlarını barındıran Tekirdağ, ticaret ve sanayi potansiyeli açısından eşsiz bir konuma sahip. Tekirdağ, üretim avantajının yanı sıra ülkemiz ihracatında en büyük paya sahip Avrupa ülkelerine olan yakınlığı ile navlun maliyetleri açısından sanayiciye büyük avantajlar sunmakta. Eğitim oranı olarak Türkiye ortalamasının hayli üzerinde yer alan Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi de nitelikli iş gücü kaynağı olarak sanayiciye önemli artılar sağlamakta."

Araştırma, 94 başlıktaki veri setine göre hazırlanıp, Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli ile Erişilebilirlik gibi ana kategoriden oluşurken, 81 ilden alınan puanlara göre, 81. sırada Muş, 1., 2. ve 3. olarak sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çalışmak ve Yaşamak İçin İdeal 4. Şehir 'Tekirdağ' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement