Diyanet Personelinden Cami Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Diyanet Personelinden Cami Tepkisi

Diyanet Personelinden Cami Tepkisi

Bursa'da diyanet personeli, emekli vaiz Mustafa Hacet'in camilerin seçim bürosu haline geldiği yönündeki iddialarına sert tepki gösterdi.

27.03.2014 16:54  Güncelleme: 17:05

Bursa'da Diyanet personeli, emekli vaiz Mustafa Hacet'in camilerin seçim bürosu haline geldiği yönündeki iddialarına sert tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Bursa Şubesi üyeleri, emekli vaiz Mustafa Hacet'i kınadı. Diyanet-Sen Şube Başkanı Yüksel Gümüş, yıllarca Diyanet İşlerinde görev yapan Hacet'in sözlerinin din adamlarını rencide ettiğini belirterek, "Din görevlilerine ideolojik ve siyasi anlamlar yüklemek, icra ettikleri görevlerine karşı saygısızlıktır. Din görevlilerimizin ideolojik mücadele alanlarına çekilmeye çalışılması, tek görevleri topluma İslam ahlakı konusunda örnek ve öncü olmak olan din adamlarını bir yerlerin mensubu haline getirmek art niyetli bir yaklaşımdır. Camiye gelen insanları şucu-bucu diye ayrıştırmak, parsellendirilmiş hislerin dışa vurumudur. Mustafa Hacet'in bir televizyon programında sarf ettiği, 'Son yaşanan süreç içerisinde gördüğümüz manzaraya baktığımızda o kadar korkunç bir siyasallaşma gözlemleniyor ki, bugün hakikaten camiler seçim bürosu haline geldi' ifadeleri, bütün Diyanet camiasını üzmüştür. Bunun, maksadını aşan bir ifade olarak algılanıp düzeltilmesini bekliyoruz. Hacet'in insanları ayrıştıran, tehdit içerikli sözlerinin yapıcılıktan uzak olduğunu düşünüyoruz. Kardeşçe yaşanılan güzel ülkemizde, bir imansıza dahi yakıştırılmaması gereken imalar, beddualar, haram kavramını ihlal eden gözü kan bulama zihniyetleri, ülke menfaatlerine zarardan başka bir şey kazandırmamıştır. Özellikle güzide kurumlarımızdan olan Diyanet İşleri Başkanlığını bu konulara dahil etme girişimi insanlığa yakışmaz" şeklinde konuştu.

Memur-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker ise, "Yıllarca kendisini kürsülerde dinlediğimiz, bu zamana kadar Bursa'nın değerli alimi bildiğimiz Mustafa Hacet'in meğer öyle olmadığını anladık. Yapmış olduğu açıklamayla Türkiye genelindeki binlerce din görevlisi kardeşimizi zan altında bırakmıştır. Bu sözlerini şiddetle kınıyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet Personelinden Cami Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement