Çamyar: "Büyükşehir Olmaktan Korkmamak Lazım" - Son Dakika
Yerel

Çamyar: "Büyükşehir Olmaktan Korkmamak Lazım"

Çamyar: "Büyükşehir Olmaktan Korkmamak Lazım"

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Av.

06.06.2012 18:28

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar, "Büyükşehir olmaktan korkmamak lazım. Büyükşehir demek, hizmetin tek elde toplanması, kaynağın artarak gelmesi ve daha iyi bir planlama demektir" dedi.

Ahmet Çamyar yaptığı açıklamada Ordu'nun büyükşehir olmasını arzuladıklarını söyledi. Çamyar, "Çünkü Samsun ve Trabzon büyükşehirleri arasında sıkışan bir Ordu istemiyoruz. Özellikle havaalanının ve çevre yolunun bitmesi ile Ordu çok güzel yaşanabilecek bir şehir haline gelecek. Bu anlamda olaya biz bir bütün açısından bakıyoruz. Küçük değil büyük olsun mantığı ile olaya bakıyoruz.

Bu ne kazandıracak Ordu'ya? Her şeyden önce bir şehrin büyükşehir olması demek, o şehrin merkezi idareden alacak olduğu payın yüzde 110'lara varan artışı demek. Yani bugün 1 TL alıyorsak, yarın 2 TL'yi aşan miktarlarda bir gelir gelmiş olacak. Bu demek para demek yani hizmet demek. Dolayısıyla şehrin hem alt yapısının, hem turizminin, hem şehircilik anlamındaki planlamanın, ulaşımın tek elden planlanması demek. Bu da Ordu ilinde nereye neyi yapacağımızı bütünleşik bir bakış açısıyla görmek demek" diye konuştu.

"ORDU NÜFUSU DIŞARIDA İKAMET EDİYOR"

Ordu dışında ciddi manada bir nüfusun ikamet ettiğine dikkat çeken Ahmet Çamyar şöyle devam etti:

"Bu arkadaşlarımız esasen bakıldığı zaman yılın büyük bir bölümünü şu an bulundukları yerde değil Ordu'da, Ünye'de, Fatsa'da geçiriyorlar. Çünkü büyük bir kısmı fındık işiyle uğraşan kişiler. Biz burada oturan insanların burada ikamet etmesi ile 750 binlik sayıya kolay bir şekilde ulaşılacağımızı düşünüyorum. Burada evi olanları saydığımız zaman Ordu ilinin nüfusu 1 milyonu aşıyor. Bu evlere insanlar gelip yaz ayı boyunca bura da ikamet ediyorlar. Zaten bu vatandaşlar ikametlerini Ordu'ya taşıdığında 750 binlik sayıyı çok rahatlıkla aşmış oluyor. Büyükşehir olmaktan korkmamak lazım. Dediğimi gibi büyükşehir hizmetin tek elde toplanması, kaynağın artarak gelmesi ve daha iyi bir planlama demek. Bu da Ordu'yu ciddi manada büyütecektir. Büyüyen bir Ordu'nun içerisinde büyüyen bir Ünye olmalıdır." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çamyar: 'Büyükşehir Olmaktan Korkmamak Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement