Can Dündar Hakkındaki "Hakaret" Davası - Son Dakika
Güncel

Can Dündar Hakkındaki "Hakaret" Davası

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar'ın, gazetedeki köşesinde 18 Temmuz 2014'de yazdığı yazıda, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, "dava konusu yazının bilgilendirme amacıyla yazıldığı ve kasıt amacı taşımadığı" savunmasını yaptı.

26.02.2015 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar'ın, gazetedeki köşesinde 18 Temmuz 2014'de yazdığı yazıda, o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, "dava konusu yazının bilgilendirme amacıyla yazıldığı ve kasıt amacı taşımadığı" savunmasını yaptı.

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya, ilk duruşmaya katılmadığı için hakkında zorla getirilme kararı çıkan sanık Can Dündar bu kez katıldı. Müştekiler Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'ı ise avukat Hatice Özay temsil etti.

Duruşmada savunma yapan Can Dündar, kamuoyunda önem arz ettiğine inandıkları 17-25 Aralık soruşturmaları aşamasında gündeme gelen olaylarla ilgili bir kısım fezlekeler için yayın yasağı olması nedeniyle ve olayların kamuoyunu ilgilendirdiği düşüncesiyle dava konusu yazıyı kaleme aldığını belirterek, yazının bilgilendirme amacıyla yazıldığı ve kasıt amacı taşımadığı savunmasını yaptı.

Dündar, "Fezleke içeriklerinin kamuoyu yönünden önemli olduğunu düşündüm ve Çankaya'nın bu içerikler yönünden bir sığınak olamayacağını düşündüğümü bildirdim. Yazı içeriği bu şekildedir, hakaret kastı mevcut değildir. Zaten yazının başlığı da 'Fezlekeleri okumak hakkımız' şeklindedir" diye konuştu.

Söz alan müştekiler avukatı Hatice Özay ise şikayetlerinin devam ettiğini kaydederek, davaya katılmalarına karar verilmesini ve sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın duruşmalara gelme zorunluluğunun kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Recep Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan'ın avukatı tarafından 7 Ağustos 2014'de sunulan şikayet dilekçesinde, Can Dündar'ın Cumhuriyet Gazetesi ve "cumhuriyet.com.tr" adlı internet sitesinde yayımlanan, 18 Temmuz 2014 tarihli, "Fezlekeleri okumak hakkımız" başlıklı ile 1 Temmuz 2014'deki "Erdoğan'ın yumuşak karnı" başlıklı yazılarında, Erdoğan'a, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve oğlu Bilal Erdoğan'a "hakaret" suçunu işlediği belirtiliyor.

İddianamede, Dündar'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "kamu görevinden dolayı alenen hakaret etmek" suçundan 2 yıl 4 aya kadar, oğlu Bilal Erdoğan'a ise "alenen hakaret etmek" suçundan 2 yıl 2 aya kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Can Dündar Hakkındaki 'Hakaret' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement