Çanakkale'de 12 İnsan Tacirine Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 12 İnsan Tacirine Tutuklama

Çanakkale\'de 12 İnsan Tacirine Tutuklama

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'nca son 3 gün içinde gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda insan taciri oldukları iddiasıyla 27 kişi gözaltına alındı.

29.10.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'nca son 3 gün içinde gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda insan taciri oldukları iddiasıyla 27 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden12'si tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak geçişlere karşı yaptığı denetim ve operasyonları tüm hızıyla sürüdürüyor. Umut yolcularını Ayvacık sahillerinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na yola çıkaran ve binlerce dolarını alan insan tacirlerinin yakalanması amacıyla son 3 gün içinde 4  ayrı operasyon yapıldı. Baskınlarda 27 insan taciri yakalandı. Aramalarda bir tabanca, 30 kaçak göçmen ve çok sayıda bot ile bunlara ait motorla can yeleği de ele geçirildi.

12'Sİ TUTUKLANDI

Organize Suç Örgütü Kurmak ve Göçmen Kaçakçılığı suçlamasıyla Ayvacık Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden C.A., M.F.Y., E.Ö., M.K., N.B., A.A.A., İ.A.A., H.Ö., otel sahibi H.E., otelde aşçı T.S., E.S. ve Suriye uyruklu M.A. tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan Suriyeli M.A.'nın, 17 Ekim'de, Sivrice Feneri açıklarında batan ve 13 kişinin öldüğü ahşap kaçak tekne faciasıyla bağlantısının bulunduğu belirtildi. M.A.'nın, kaçak göçmen grubunu İstanbul'dan Çanakkale'ye getirip, Sivrice Koyu'ndan lastik bota bindirerek ölüme gönderen kişi olduğu belirlendi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 12 İnsan Tacirine Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement