Çanakkale'de Bayram Yolculuğu Çilesi Gece Başladı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Bayram Yolculuğu Çilesi Gece Başladı

Çanakkale\'de Bayram Yolculuğu Çilesi Gece Başladı

Çanakkale feribot iskelelerinde, Cuma mesai saatinden sonra başlayan 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz bölgesinde geçirmek İstanbul ve Trakya'daki kentlerden yollara koyulanların boğaz geçişi, her zamanki gibi yine çileye dönüştü.

02.07.2016 04:20

Çanakkale feribot iskelelerinde, Cuma mesai saatinden sonra başlayan 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz bölgesinde geçirmek İstanbul ve Trakya'daki kentlerden yollara koyulanların boğaz geçişi, her zamanki gibi yine çileye dönüştü.

İstanbul ve Trakya'daki illerden tatillerini Ege ve Akdeniz bölgesinde geçirmek üzere mesai saatinden sonra yola çıkan tatilcilerin Çanakkale'ye gelişi gece saatlerini buldu. Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir olmak üzere Çanakkale Boğazı'nı geçebilecekleri üç alternatif bulunan tatilciler, tüm feribot iskelelerinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Lapseki ve Çardak beldesinde feribot seferi yapılan Gelibolu iskelesi, ağır vasıtalarında yalnızca buradan geçişine izin verilmesi nedeniyle yoğunluğun kendisini gösterdiği ilk nokta oldu. Gelibolu feribot iskelesinden Anadolu yakasına geçemeyen tatilcilerden bazıları, rotayı Eceabat-Çanakkale arasında seferlerin yapıldığı Eceabat İskelesine çevirdi. Ancak, burada da uzun feribot kuyruğuyla karşılaşanlar, son şans olarak Çanakkale'ye geçişin olduğu Kilitbahir feribot iskelesine yöneldi. Böylece üç geçiş güzergahında da feribot iskelelerinde gece yarısıyla birlikte uzun araç kuyrukları kendisini gösterdi.

Boğazda yolcu ve araç taşımacılığını yapan Gestaş firması, Gelibolu-Lapseki, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale arasındaki hatlarda feribotlarını saatsiz olarak çalıştırıp, tatilcileri biran önce Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçirmek için büyük çaba sarf etti. Ancak, tatilciler, hem gece serinliğinden istifade etmek için, hem de yoğunluğun daha az olabileceğini düşünerek aynı anda feribot iskelelerine akın edince, uzun araç kuyrukları sahur vaktine kadar devam etti.

Tatilcilerin çileli yolculuğu, Çanakkale'ye yapılması düşünülen boğaz köprüsünü de bir kez daha gündeme getirdi. Her bayram arifesinde olduğu gibi yine Çanakkale'yi geçemediklerinden şikayet eden tatilcilerden Halil Coşkun, "Çanakkale'ye köprü istiyoruz. Bu eziyet artık bitsin. Gelibolu'dakiler iyi ihtimalle saatlerce sonra karşıya geçebilir. Eceabat hattı da çok yoğun. Allah razı olsun bir polis bize Kilitbahir hattını söyledi. Ancak geçebiliyoruzö dedi.

Eceabat'ta feribot kuyruğunda bekleyen diğer tatilciler de dert yandı. Bir tatilci, "Gelibolu çok kalabalıktı. Bu yüzden Eceabat'a geldik. Saat 01.00 oldu, 22.00'denberi sıra bekliyoruzö dedi. Aynı sırada bekleyen bir başka tatilci de, "Çok bekledik. Bu kadar olmaz ki. Çok yoğun. Gelibolu'da şansımızı denedik. TIR'lardan geçemedik. Buraya geldik, ama burada da aynı durumö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Bayram Yolculuğu Çilesi Gece Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement