Çanakkale'de Bereket Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Bereket Ormanı Oluşturuldu

Çanakkale\'de Bereket Ormanı Oluşturuldu

Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında, 30 dönüm alana dikilen 3 bin 250 fidanla Bereket Ormanı oluşturuldu.

26.03.2015 15:29  Güncelleme: 15:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında, 30 dönüm alana dikilen 3 bin 250 fidanla 'Bereket Ormanı' oluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından koruyucu aile sayısını artırmak için başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında 'Bereket Ormanı' oluşturuldu. Hava Radar Tepesi'ndeki etkinliğe; Vali Ahmet Çınar'ın eşi Ümmügülsüm Çınar, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden'in eşi Figen Özden, Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, Orman İşletme Müdürü Metin Uygun, Kaymakam eşleri ve polis eşleri katıldı.

Anlamlı bir etkinlikte bir araya geldiklerini söyleyen Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, fidan dikiminin ardından Hava Radar Tepesi'nin daha da güzelleşeceğini söyledi. Etkinliğe katılan kadınlara dikkat çeken Yıldızer, "Çünkü kadın tarih boyunca bereketi simgeler, güzelliği anlatır. Üzerinde bulunduğunuz bu toprakların bereketi de güzelliği de sizlerin eseri olacaktır" dedi.

Ardından konuşma yapan Vali Çınar'ın eşi Ümmügülsüm Çınar, "Ormanlar bu ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginliğidir. İnsanların sağladığı yararların yanı sıra binlerce orman ve bitki türlerinin sağladıkları yarar saymakla bitiremeyiz. Buna rağmen; ormanlara en büyük zararı insanlar vermektedir. Orman sevgisini arttırmalı ve orman hakkında insanları bilgilendirmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tepedeki 30 dönüm alana 2800 kızılçam, 150 fıstık çamı, 100 badem, 100 ceviz ve 100 servi olmak üzere 3 bin 250 fidan dikildi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Bereket Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement